Χαμένη ταινία του Γουόλτ Ντίσνεϊ βρέθηκε στα αρχεία του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (βίντεο)

Χαμένη ταινία του Γουόλτ Ντίσνεϊ βρέθηκε στα αρχεία του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (βίντεο)

Μία ταινία κινουμένων σχεδίων της Γουόλτ Ντίσνεϊ που είχε χαθεί από τη δεκαετία του 1920 βρέθηκε στα αρχεία του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (British Film Institute, BFI).

Η ταινία έχει τίτλο «Sleigh Bells» (Τα κουδούνια του έλκηθρου), διαρκεί έξι λεπτά, δημιουργήθηκε το 1928 και σε αυτή πρωταγωνιστεί ένας «πρόγονος» του Μίκι Μάους. Πρόκειται για τον Όσβαλντ, το γουρλίδικο κουνέλι που δημιουργήθηκε το 1927 και ήταν «αγαπητός για την ατίθαση και σκανταλιάρικη προσωπικότητά του», σύμφωνα με το BFI.

Η τελευταία αποκαταστάθηκε με τη βοήθεια των στούντιο κινουμένων σχεδίων Ντίσνεϊ και θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στις 12 Δεκεμβρίου στο Λονδίνου.

«Τι ωραίο δώρο να ανακαλύπτεις μια ταινία της Γουόλτ Ντίσνεϊ που είχε χαθεί για πολύ καιρό και να μπορείς να δείξεις το “Sleigh Bells” σε ένα εντελώς νέο κοινό 87 χρόνια μετά τη δημιουργία του», δήλωσε ο Ρόμπιν Μπέικερ, συντηρητής και επικεφαλής των αρχείων του BFI.

Τα κινούμενα σχέδια στο «Sleigh Bells» είναι έργο του Γουόλτ Ντίσνεϊ και του Ουμπ Ίουερκς οι οποίοι δημιούργησαν πρώτα τις ταινίες του Όσβαλντ για τη Universal και στη συνέχεια, έπειτα από μία διαφορά σχετικά με το συμβόλαιο, επινόησαν τον Μίκι Μάους.

Η ταινία κινουμένων σχεδίων ανακαλύφθηκε από έναν ερευνητή ο οποίος έψαχνε στον ηλεκτρονικό κατάλογο των εθνικών αρχείων του BFI – που διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές ταινιών στον κόσμο.

Ο Μπέικερ ελπίζει πως το «Τα κουδούνια του έλκηθρου» θα αποκαλύψουν σε ένα νέο κοινό «τη ζωτικότητα και τη φαντασία» των δημιουργιών της Γουόλτ Ντίσνεϊ στην πρώτη τους περίοδο.

Ο Άντριου Μίλσταϊν, πρόεδρος των στούντιο κινουμένων σχεδίων Ντίσνεϊ, εκτιμά πως μπορεί να ανακαλυφθούν και άλλες «χαμένες» ταινίες της Ντίσνεϊ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΕΔΩ

Leave a Reply

Your email address will not be published.