Διορία ως την Παρασκευή για τέλη, ΕΝΦΙΑ και φόρους

Διορία ως την Παρασκευή για τέλη, ΕΝΦΙΑ και φόρους

Βαθειά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν ως το τέλος της εβδομάδας οι φορολογούμενοι, καθώς έχουν διορία ως την Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου, για να τακτοποιήσουν τις όποιες εκκρεμότητές τους.

Μεταξύ αυτών, είναι τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ, ενώ οι επιχειρήσεις έχουν επιπλέον φορολογικές υποχρεώσεις.

Αναλυτικά οι εκκρεμότητες που πρέπει να τακτοποιηθούν

Τέλη κυκλοφορίας 2017

Τα τέλη κυκλοφορίας που αναρτήθηκαν πριν από λίγο καιρό στο TAXISNET, πρέπει να πληρωθούν ως τις 30/12, καθώς από το υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκαθαριστεί πως δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στην προθεσμία για την καταβολή τους. Έτσι, από την Πρωτοχρονιά και μετά όσοι δεν έχουν πληρώσει το αντίτιμο που τους αναλογεί, θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο, το οποίο θα είναι το διπλάσιο ποσό από τα τέλη που τους αντιστοιχούν.

Το συνολικό για τα τέλη κυκλοφορίας που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι ανέρχεται περίπου στα 1,2 δισ. ευρώ. Στα τέλη κυκλοφορίας δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με αυτά του 2016, με εξαίρεση τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, για τα οποία από φέτος, ως έτος πρώτης κυκλοφορίας θεωρείται αυτό κατά το οποίο πήραν για πρώτη φορά πινακίδες σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΕΝΦΙΑ

Ως το τέλος της εβδομάδας, θα πρέπει να έχει πληρωθεί και η τέταρτη και προτελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ. Το συνολικό ποσό της ανέρχεται σε 700 εκατομμύρια ευρώ.

Φόρος εισοδήματος

Ως την Παρασκευή θα πρέπει να έχει καταβληθεί και η δόση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και επιχειρήσεων, με το συνολικό ποσό της να εκτιμάται περί τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

ΦΠΑ Νοεμβρίου

Οι επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία θα πρέπει να καταβάλουν τον ΦΠΑ φορολογικής περιόδου Νοεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως εκείνοι που αδυνατούν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση δύο ρυθμίσεων:

Πρώτον της πάγιας ρύθμισης τμηματικής εξόφληση οφειλών προς το Δημόσιο, που επιτρέπει την εξόφληση οφειλών σε έως και 12 μηνιαίες δόσεις και δεύτερον αυτής που περιλαμβάνει προγράμματα εξόφλησης φορολογικών οφειλών μέσω πιστωτικών καρτών σε έως και 12 μηνιαίες δόσεις.

Πηγή: cnn.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.