Δηλώσεις Διαμαντόπουλου για τις παραιτήσεις βουλευτών

Επειδή-δυστυχώς-ο κόσμος όταν διαβάζει ή ακούει κάτι που εκφράζεται με βεβαιότητα δεν μπαίνει στον κόπο να το ψάξει,με αποτέλεσμα να δημιουργούνται στρεβλά συμπεράσματα και εντυπώσεις…

Από τον κώδικα δεοντολογίας που υπέγραψα και αφορά τη δέσμευση για παράδοση της βουλευτικής έδρας:
<<Η παραίτηση όλων των βουλευτών είναι στη διάθεση του κόμματος. Το κόμμα μπορεί να ζητήσει την παραίτηση βουλευτή, με απόφαση των κεντρικών καθοδηγητικών του οργάνων, στις εξής περιπτώσεις:
– Όταν αρνείται να υλοποιήσει συλλογικές δεσμευτικές αποφάσεις των οργάνων του κόμματος.
– Όταν αρνείται να υλοποιήσει συλλογικές δεσμευτικές αποφάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
– Όταν κατηγορείται για σοβαρό ποινικό ή οικονομικό αδίκημα ή για πράξη μεγάλης κοινωνικής απαξίας που αντιβαίνει στις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς, και οι εξηγήσεις του κρίνονται ανεπαρκείς από τα όργανα του κόμματος.
– Όταν έχει δημόσια συμπεριφορά που τα όργανα του κόμματος κρίνουν ότι πλήττει το κύρος του κόμματος και την αξιοπρέπεια των μελών και των ψηφοφόρων του.
Προφανώς, η ελεύθερη διατύπωση προσωπικής γνώμης είναι αναφαίρετο δικαίωμα και δεν περιορίζεται σε καμία περίπτωση, όπως προβλέπεται και από το καταστατικό του κόμματος.
Για να ζητηθεί η παραίτηση βουλευτή, πρέπει να υπερψηφιστεί από το 50%+1 του συνόλου των μελών του οργάνου στο οποίο συζητείται».

Εάν έχετε υπόψη σας κάποια συλλογική απόφαση του κόμματος ή της Κ.Ο για την υπογραφή του νέου μνημονίου,πείτε την σας παρακαλώ για να μην εκτίθεμαι…

Leave a Reply

Your email address will not be published.