Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Άργους για τα… τραπέζωματα

Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Άργους για τα… τραπέζωματα

Επίθεση στην δημοτική Αρχή εξαπέλυσε η Μαρία Τερζοπούλου αλλά και ο Νίκος Μακρής με αφορμή την έγκριση κονδυλίου 1.100 ευρώ για παράθεση γευμάτων σε προσωπικότητες που θα επισκεφθούν το Άργος κατά τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης. Η κ. Τερζοπούλου υποστήριξε ότι «στους καιρούς που ζούμε είναι τουλάχιστον προσβλητικό να δαπανόνται τέτοια ποσά για τραπεζώματα», όπως τα χαρακτήρισε, ενώ ο κ. Μακρής υποστήριξε πως: «τις δημόσιες σχέσεις του ο Δήμαρχος να τις πληρώνει από την τσέπη του». Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πέτρος Χατζής υποστήριξε ότι είναι απαραίτητο να προσφέρει ο Δήμος φιλοξενία σε όσους έρχονται να επισκεφτούν το πανηγύρι, επισημαίνοντας ότι πέρα από τους γύρω Δήμους και περιφέρειες φέτος αναμένονται και επίσημοι εκπρόσωποι από την Αλβανία κατά τη διάρκεια του πανηγυριού. Κατά την ψηφοφορία, το κονδύλι εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
Το inKastoria επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Πέτρο Χατζή μετά το τέλος του δημοτικού συμβουλίου  ο οποίος επεσήμανε ότι τέτοιες δαπάνες έχουν εγκριθεί και τις προηγούμενες χρονιές με αφορμή το πανηγύρι. Μάλιστα, τόνισε ότι στο παρελθόν, από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές αυτού του είδους οι δαπάνες δεξιώσεων, φιλοξενίας, διαμονών ήταν υπερπολλαπλάσιες. «Η τωρινή δημοτική αρχή όχι μόνο συμμάζεψε αυτού του είδους τις δαπάνες, αλλά θεωρεί ότι είναι ανταποδοτικές και έχουν πάντα ως στόχο την αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου του Δήμου», τόνισε ο αντιδήμαρχος.
Στα… ευχάριστα του δημοτικού συμβουλίου η τοποθέτηση του προϊστάμενου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βασίλη Δισλή σχετικά με την πορεία των έργων στον παιδικό σταθμό της πόλης. Ο κ. Δισλής επεσήμανε ότι το νέο κτίριο που τελεί υπό κατασκευή βρίσκεται στο τελικό στάδιο, ενώ υπολογίζει ότι θα έχει ολοκληρωθεί και θα δοθεί για χρήση εντός των επόμενων δύο μηνών.
Αναφορικά με το πανηγύρι, η πληρότητα βρίσκεται στο 90% για τις 550 διαθέσιμες θέσεις, ενώ αποφασίστηκε ότι η χορήγηση των αδειών θα γίνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Τέλος, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η τοποθέτηση πόρτας στην παιδική χαρά δίπλα στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς για την ασφάλεια των παιδιών. Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα με την παρατήρηση του κ. Μακρή ότι θα έπρεπε στο έγγραφο να διατυπωθεί αλλιώς η θέση της παιδικής χαράς και να μην χαρακτηρίζεται ως «η παιδική χαρά δίπλα στην τράπεζα Πειραιώς».

Μάρκος Πετρόπουλος

Leave a Reply

Your email address will not be published.