Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς: Εργαστήρι δημιουργικής γραφής «Πώς φτιάχνονται οι ιστορίες;»

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς: Εργαστήρι δημιουργικής γραφής «Πώς φτιάχνονται οι ιστορίες;»

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς φιλοξενεί το Εργαστήρι δημιουργικής γραφής «Πώς φτιάχνονται οι ιστορίες;» για παιδιά ΣΤ΄ Δημοτικού κι Α΄ Γυμνασίου. Το Εργαστήρι σχεδιάζει και υλοποιεί η Ελένη Αλεξίου, φιλόλογος, μουσικός και ποιήτρια.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να ενθαρρύνει τα παιδιά να εξοικειωθούν με τις τεχνικές της αφήγησης μιας ιστορίας τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο. Ποια κλειδιά ξεκλειδώνουν τη φαντασία; Ποιος είναι ο χάρτης που καθοδηγεί τους ήρωες; Πώς δένεται η πλοκή; Θα φτάσουμε άραγε στη λύση της περιπέτειας;

Στο Εργαστήρι δημιουργικής γραφής «Πώς φτιάχνονται οι ιστορίες;» είμαστε ελεύθεροι να εκφραστούμε, να συνεργαστούμε, να συνδημιουργήσουμε ευφάνταστες ιστορίες αξιοποιώντας τόσο τον λόγο όσο κι άλλα μέσα, π.χ. τη ζωγραφική και τη μουσική.

Ø Η συμμετοχή είναι δωρεάν με περιορισμένο αριθμό θέσεων (15 παιδιά ανά τάξη).

Ø Ημέρα και ώρα συνάντησης για τα παιδιά της ΣΤ΄ Δημοτικού: Παρασκευή, 19/1/2024, 6:00 το απόγευμα

Ø Ημέρα και ώρα συνάντησης για τα παιδιά της Α΄ Γυμνασίου: Παρασκευή, 26/1/2024, 6:00 το απόγευμα

Ø Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν για εγγραφή στα τηλέφωνα 2467028195 & 6980283886 ή με γραπτό μήνυμα στη σελίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο facebook https://www.facebook.com/kastlibr

Ø Οι εγγραφές θα γίνονται δεκτές για το 1ο εργαστήριο μέχρι την Πέμπτη 18/1, ενώ για το 2ο μέχρι την Πέμπτη 25/1/2024

 

Βιογραφικό Ελένης Αλεξίου

Η Ελένη Αλεξίου είναι πτυχιούχος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και κλασικής κιθάρας. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαίδευση στο University of Bath της Αγγλίας και επιμορφώνεται αδιάλειπτα σε θέματα διδακτικής και παιδαγωγικής φύσης. Εργάζεται ως καθηγήτρια κλασικής κιθάρας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Εμφανίστηκε στην ελληνική λογοτεχνία το 2000, όταν απέσπασε το Γ΄ βραβείο διηγήματος στον διαγωνισμό των Εκδόσεων του Πανεπιστημίου Πατρών. Άλλες διακρίσεις έλαβε στους διαγωνισμούς «Ελικών», της International Art Society, του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός κα. Συμμετέχει σε λογοτεχνικά φεστιβάλ (Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης, Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πατρών, Athens CodePoetry, Poetry Expo- Versopolis, Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης κα).

Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές: “Το Φλας” (λογείον, 2009), “Ποιήματα που γράψαμε μαζί” (Μελάνι, 2015) και “επτά ανάσες πριν” (Σαιξπηρικόν, 2022). Κείμενά της δημοσιεύονται σε έγκριτα λογοτεχνικά περιοδικά έντυπα και ψηφιακά και σε ανθολογίες, ενώ κάποια έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, ισπανικά και ιταλικά.

Υπήρξε ραδιοφωνική παραγωγός, συνεργάτιδα της Δημοτικής βιβλιοθήκης Δ. Τρικκαίων σε προγράμματα φιλαναγνωσίας και εμψυχώτρια εργαστηρίων δημιουργικής γραφής συνεργαζόμενη με διάφορους φορείς και σχολεία. Το 2015 εμπνεύστηκε και υλοποίησε σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων τη δράση-έκθεση “Η ποίηση ντύνει” με τη συμμετοχή Ελλήνων ποιητών και ποιητριών για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Το 2021 μετά από πρότασή της διοργανώθηκε “Βραδιά κωμικού κειμένου” στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κωμωδίας του ίδιου Δήμου. Το 2022 εισηγήθηκε την καθιέρωση του φεστιβάλ “Συνάντηση Νεανικής Ποίησης” στο Μουσικό Σχολείο Καστοριάς και είναι μέλος της οργανωτικής του επιτροπής.

Leave a Reply

Your email address will not be published.