Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Μεγαλώνει η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Μεγαλώνει η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου που καταγράφει δημοσκόπηση του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, με την κόμμα της αντιπολίτευσης να βρίσκεται 16,5 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά.

Βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης που έγιναν για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 33%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 16,5%. Στην προηγούμενη έρευνα του ΠΑΜΑΚ που έγινε τον Ιανουάριο, η ΝΔ συγκέντρωνε 30,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 16,5%.

Tρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 7,5% ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 7%, και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5%. Τα υπόλοιπα κόμματα βρίσκονται κάτω του 2%. Μεγάλα είναι και τα ποσοστά του Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (16,5%) αλλά και της Αποχής (14,5%).

dm_6

Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

Ν.Δ.: 33%

ΣΥΡΙΖΑ: 16,5%

Χρυσή Αυγή: 7,5%

ΚΚΕ: 7%

Δημοκρατική Συμπαράταξη: 6,5%

‘Ενωση Κεντρώων: 2%

ΑΝΕΛ: 1,5%

Ποτάμι: 1,5%

Πλεύση Ελευθερίας: 1,5%

ΛΑΕ: 1%

Άλλο κόμμα: 5,5%

Δεν ξέρω/δεν απαντώ: 16,5%

Αποχή: 14,5%

Άκυρο/Λευκό: 5,5%

 Δυσαρέσκεια για τα δύο χρόνια κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Ιδιαίτερη δυσαρέσκεια εκφράζουν οι πολίτες προς τα δύο χρόνια κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με το 26% να αποτιμά θετικά την κυβέρνηση ενώ το 62% έχει αρνητικά άποψη. Μάλιστα, εννέα στους δέκα πολίτες εκτιμά, σύμφωνα με την δημοσκόπηση ότι τα πράγματα κινούνται προς λάθος κατεύθυνση για την Ελλάδα.

Στη συνέχεια, οκτώ στους δέκα πολίτες κρίνουν αρνητικά την πρώτη διετία της Κουμουνδούρου στην εξουσία. Μάλιστα, ακόμα και ανάμεσα στους πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, μόλις το 26,5% αποτιμά θετικά την κυβέρνηση, ενώ αντίθετα το 62% έχει αρνητική γνώμη.

Στις επόμενες εκλογές, οι πολίτες σε ποσοστό 36%, δηλώνουν πως θα προτιμούσαν είτε αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία είτε κυβέρνηση συνεργασίας που θα έχει ως κορμό την ΝΔ.

Το 19,5% απαντά ότι θα ήθελε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή σχήμα με κορμό την Κουμουνδούρου.

Πηγή: cnn.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.