Δήμος Καστοριάς: Η ρύθμιση της κυκλοφορίας για τα Ραγκουτσάρια

Δήμος Καστοριάς: Η ρύθμιση της κυκλοφορίας για τα Ραγκουτσάρια

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς στις 12 Δεκεμβρίου 2016 έλαβε ομόφωνα την 453/16 κανονιστική απόφασή του με θέμα: «Έκδοση κανονιστικής απόφασης για λήψη μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας κατά τη διεξαγωγή των Ραγκουτσαριών 6-7-8/1/2017» η οποία έχει ως εξής :

Α π ο φ α σ ί ζ ε ι     ο μ ό φ ω ν α

Εκδίδει Κανονιστική Απόφαση για την εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων «Ραγκουτσάρια 2017», που θα λάβουν χώρα στη Δημοτική Κοινότητα Καστοριάς, ως εξής:

     Α) Στις 6 & 7 Ιανουαρίου 2017 :

Από την πλατεία Δαβάκη έως την πλατεία ΟμονοίαςΑπαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση των οχημάτων επί της οδού Μητροπόλεως, από τη συμβολή της με την οδό Διοικητηρίου έως και τη συμβολή της με την οδό Βαλαλά (πλατεία Ομονοίας), από τις 17:00 έως το πέρας των εκδηλώσεων, πλην νοσοκομειακών και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Η κίνηση των οχημάτων στην περιοχή θα γίνεται διαμέσου του κυκλικού κόμβου της πλατείας Δαβάκη από τις οδούς 3ης Σεπτεμβρίου και Κολοκοτρώνη προς Α. Κομνηνού και Ιουστινιανού.

    Β) Στις 8 Ιανουαρίου 2017 ( ημέρα της παρέλασης ) :

Από την πλατεία Μακεδονομάχων (συγκέντρωση καρναβαλιστών) έως και την πλατεία Ομονοίας (πέρας εκδήλωσης)Απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση οχημάτων επί των οδών Ιουστινιανού και Μητροπόλεως από τις 14:00 έως το πέρας της εκδήλωσης, πλην νοσοκομειακών και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, απαγορεύεται η κυκλοφορία στις οδούς, που συμβάλουν με τις οδούς Ιουστινιανού και Μητροπόλεως, ήτοι: Ορεστείων, Α. Κομνηνού, Κολοκοτρώνη, 3ηςΣεπτεμβρίου και Βαλαλά καθώς και στην οδό Ρ. Φεραίου που οδηγεί   στην Πλατεία Αφ. Εμμανουήλ (περιοχή Ντολτσό)

Επίσης κατά το ίδιο χρονικό διάστημα η οδός  Θωμαΐδος – Λιμπανίας – Μάνου καθορίζεται ως διπλής κατεύθυνσης κυκλοφορίας οχημάτων και απαγορεύεται η στάθμευση.

Όσον αφορά στην έξοδο από την πόλη από την περιοχή της Χλόης – Φουντουκλή, θα γίνει παράκαμψη της οδού Ορεστείων, μέσω Καλλιθέας προς σηματοδότη Γράμμου – Μ. Αλεξάνδρου.

Όπου απαιτούνται απαγορεύσεις/παρακάμψεις κυκλοφορίας, θα τοποθετηθούν κάγκελα ασφαλείας, πλαστικά στηθαία ή πλαστικοί κώνοι, θα γίνει τοποθέτηση πινακίδας υποχρεωτικής πορείας προς τη νέα κατεύθυνση και θα υπάρχει  σημαιοφόρος για την έγκαιρη προειδοποίηση των οδηγών επειδή τα συγκεκριμένα σημεία θα φορτιστούν κυκλοφοριακά.

Ο Πρόεδρος

του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς

 Γεώργιος  Παπαδόπουλος

Leave a Reply

Your email address will not be published.