Δημοπρατείται έργο ασφαλτοστρώσεων στην Τ.Κ. Μανιάκωνύψους 100.000 ευρώ

Δημοπρατείται έργο ασφαλτοστρώσεων στην Τ.Κ. Μανιάκωνύψους 100.000 ευρώ

Το «πράσινο φως» για τη δημοπράτησή τους πήρανδύο ακόμη έργα υποδομών του Δήμου Καστοριάς, μετά τη σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που συνεδρίασε την Τρίτη 22 Αυγούστου.

Το πρώτο έργο, ύψους 100.000 ευρώ, αφορά σε ασφαλτοστρώσεις εντός του οικισμού των Μανιάκων, έργο απαραίτητο που έρχεται να καλύψει βασικές ανάγκες υποδομών στην Τοπική Κοινότητα. Μετά την προχθεσινή απόφαση, το έργο μπαίνει σε φάση δημοπράτησης έτσι ώστε να προκύψει ο ανάδοχος που θα ξεκινήσει τις εργασίες.

Το δεύτερο έργο, προϋπολογισμού 90.000 ευρώ, αφορά στην κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης και παρεμβάσεις στο οδόστρωμα σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης της Καστοριάς που παρουσιάζουν επικινδυνότητα.

Και τα δύο έργα συμπεριλαμβάνονται στην Προγραμματική Σύμβαση   με τίτλο: «Εκτέλεση έργων συντήρησης Δήμου Καστοριάς» που υπέγραψαν τον περασμένο Απρίλιο ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας , Γιώργο Κασαπίδη, και χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων 2023 της  Π.Ε. Καστοριάς.

Στην ίδια Προγραμματική συμπεριλαμβάνεται η Β΄ φάση της διαμόρφωσης εισόδου της Τ.Κ. Λεύκης, η οποία είναι έτοιμη να ξεκινήσει, καθώς επίσης και η επισκευή των αποδυτηρίων του Τοιχιού και η αντικατάσταση κουφωμάτων του Πνευματικού Κέντρου Πενταβρύσου.

Το έργο των ασφαλτοστρώσεων των Μανιάκων, έρχεται να «κουμπώσει» στα υπόλοιπα έργα ασφαλτοστρώσεων, κατασκευής πεζοδρομίων και άλλων παρεμβάσεων που εκτελούνται στους οικισμούς, σύμφωνα και με τις προτάσεις των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων,με χρηματοδότηση από τη ΣΑΤΑ.

Ήδη, έχουν ολοκληρωθεί ασφαλτοστρώσεις και άλλες παρεμβάσεις στους οικισμούς Αγίας Κυριακής, Αυγής, Καλοχωρίου, Κορομηλιάς, Λεύκης, Μεσοποταμίας, Νέας Λεύκης, Οινόης, Ομορφοκκλησιάς, Πενταβρύσου, Ποριάς, Τσάκωνης, Υψηλού, Χιλιοδένδρου και Φωτεινής, ενώ τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουν και σε άλλες Τοπικές Κοινότητες.

Παράλληλα, υπενθυμίζουμε ότι οι ασφαλτοστρώσεις εντός του οδικού δικτύου της πόλης της Καστοριάς θα προχωρήσουν παράλληλα με το έργο της ύδρευσης, το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει από την περιοχή του Νοσοκομείου.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.