Ανάκληση της προκήρυξης πρόσληψης Δικηγόρου στο Δήμο Καστοριάς ζητά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας

Ανάκληση της προκήρυξης πρόσληψης Δικηγόρου στο Δήμο Καστοριάς ζητά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας

Δεν έχουν περάσει παρά μόλις λίγοι μήνες από την έντονη σύγκρουση μεταξύ του Δήμου Καστοριάς και του Δικηγορικού Συλλόγου Καστοριάς, με αφορμή τη διαδικασία πρόσληψης Δικηγόρου με έμμισθη εντολή εκ μέρους του πρώτου. Τότε (23.03.2015), με διάβημά του, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καστοριάς είχε επιπλήξει έντονα το Δήμο και το Δήμαρχο για τους χειρισμούς τους αναφορικά με την προκήρυξη και τις ορθές επαναλήψεις αυτής, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία παράτυπη και φωτογραφική.

Ακολούθησαν μύδροι του Ανέστη Αγγελή κατά του Διοικητικού Συμβουλίου των Δικηγόρων, μια επεξηγηματική ανοικτή επιστολή εκ μέρους των τελευταίων, που έκτοτε σίγησαν, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως ο Σύλλογος έφερε το ζήτημα ενώπιον κάθε αρμόδιου φορέα, μη διστάζοντας να κοινοποιήσει τις απόψεις του και στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς. Το θέμα αποτέλεσε κατά την περίοδο εκείνη κεντρικό σημείο του δημόσιου διαλόγου στην Καστοριά, με εμπλοκή και της Επιτροπής Επιλογής Υποψηφίου, που στήριξε την ορθότητα των χειρισμών, ώσπου η διαδικασία πάγωσε και -φαινομενικά- ξεχάστηκε.

Αποκλειστικές πληροφορίες του inkastoria αναφέρουν πως, με πρόσφατο έγγραφό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, παρόλο που δεν αποδίδονται ευθύνες στο Δήμαρχο, ζητείται από τα αρμόδια όργανα, δηλαδή τον ίδιο, η ανάκληση της προκήρυξης και η έκδοση νέας, για την αποκατάσταση της νομιμότητας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως, σε μία κίνηση απεμπλοκής, ο Δήμος Καστοριάς, σε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής του Επιτροπής που έλαβε χώρα τον Αύγουστο (ΔΙΑΥΓΕΙΑ: ΑΔΑ: ΨΠΖΣΩΕΥ-Μ6Λ), ανέθεσε με αμοιβή σε Δικηγόρο Αθηνών τη σύνταξη γνωμοδότησης με το ερώτημα αν στοιχειοθετείται λόγος ανάκλησης της προκήρυξης. Άγνωστο παραμένει αν η γνωμοδότηση αυτή ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στο Δήμο, πάντως με τις έως τώρα εξελίξεις και υπό το πρίσμα της άποψης που εξέφρασε η προϊσταμένη αρχή, ίσως η γνωμοδότηση καθίσταται άνευ αντικειμένου, ρίχνοντας λίγο ακόμη αλάτι στις πληγές που άνοιξαν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.

Το inkastoria θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, θα δώσει βήμα και στις δυο πλευρές και θα σας μεταφέρει κάθε νέο επεισόδιο μέχρι την τελική επίλυση του θέματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published.