Το σχόλιο του Β. Διαμαντόπουλου για τις προγραμματικές δηλώσεις

Το σχόλιο του Β. Διαμαντόπουλου για τις προγραμματικές δηλώσεις

Με ανάρτησή του στο facebook σχολίασε ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Το σχόλιο: Η ουσία των προγραμματικών δηλώσεων χθες ήταν πάση θυσία κλείσιμο της αξιολόγησης, δηλαδή όσα περιέχει θα ψηφιστούν και δεν θα ακουστεί κιχ, πολύ περισσότερο δεν θα υπάρξει κανενός είδους διαπραγμάτευση.
Και αυτό θα γίνει όπως ενημερωθήκαμε για να υπάρξει ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να ξεκινήσει η συζήτηση για την απομείωση του χρέους.
Για το πρώτο να υπενθυμίσω πως ανακεφαλαιοποίηση έχει γίνει κι άλλες φορές στο παρελθόν και ειδικά σε καθεστώς μνημονίου δεν υπήρξε δημόσιος έλεγχος ούτε ρευστότητα στην αγορά, το ίδιο θα ισχύσει και τώρα.
Όσο για την αναφορά του πρωθυπουργού πως το κράτος θα έχει λόγο στη διοίκηση,προφανώς εννοεί πως θα συνεννοούνται για τα πρόσωπα (όπως έγινε στην προηγούμενη θητεία της κυβέρνησης) διότι ο έλεγχος βρίσκεται στην ΕΚΤ και τους δανειστές.
Τέλος για το ζήτημα της απομείωσης του χρέους, απευθυνόμενος προς του ευκολόπιστους να υπενθυμίσω πως το PSI κάποιοι συνεχίζουν ακόμη να το αναφέρουν ως “το μεγαλύτερο κούρεμα χρέους στην ιστορία”… όπως θυμάμαι επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ να διατρανώνει σε όλους τους τόνους πως απλή μετακύλιση του χρέους προς τα πίσω,επεκτείνοντας την περίοδο αποπληρωμής του,αποτελεί έγκλημα κατά των επόμενων γενεών.
Προσοχή σε αυτά που σας σερβίρουν…

Leave a Reply

Your email address will not be published.