Διάλογοι φωτιά στο καρτέλ της Μυκόνου βλέπουν το φως της δημοσιότητας

Διάλογοι φωτιά στο καρτέλ της Μυκόνου βλέπουν το φως της δημοσιότητας

Σχέσεις με επωνύμους που ήθελαν στις διακοπές τους να κάνουν χρήση κοκαΐνης φέρονται να είχαν οι «πρωταγωνιστές» του καρτέλ ναρκωτικών της Μυκόνου.

Αυτό αποκαλύπτεται από τη δικογραφία της υπόθεσης που φέρνει στο φως ο «ΕΤ» της Κυριακής, η οποία περιέχει δεκάδες συνομιλίες απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που έχουν ήδη προκαλέσει «θορύβους» στους κοσμικούς κύκλους στην Αθήνα και στο νησί των ανέμων. Και αυτό γιατί ο «φάκελος» για τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές δεν έχει κλείσει με αποτέλεσμα πάντα να υπάρχει το ενδεχόμενο να προκύψουν και νέα ονόματα-«βόμβες».

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής έρευνες, vip υπεράνω υποψίας εμφανίζονται να διασκεδάζουν με κοκαΐνη μαζί με τα μέλη του κυκλώματος, τα οποία διαφημίζουν τις γνωριμίες τους.

«Έλα μόλις ήπια μία γραμμή με την …. (αναφέρεται όνομα πρώην εστεμμένης Σταρ Ελλάς)», φέρεται να λέει τηλεφωνικά ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες, προσθέτοντας στο συνομιλητή του: «Για να δεις τι μπάλα παίζει ο φίλος σου’».

Ο «σκοτεινός» κόσμος της Μυκόνου ξεδιπλώνεται στη δικογραφία μέσα από αγοραπωλησίες κοκαΐνης και σκανκ (υδροπονική εκδοχή κάνναβης), έξω από χλιδάτα νυχτερινά μαγαζιά και βίλες, αλλά και παραγγελίες γυναικών για Σαουδάραβες, Λιβανέζους και σπανίως Έλληνες κροίσους.

«Οι τιμές αυτές δεν είναι για Έλληνες. Το ξέρω. Στη Μύκονο μοντέλα και ουσίες είναι σε απλησίαστες τιμές», ακούγεται να λέει «πρωταγωνιστής» του καρτέλ. Οι «γλάστρες» -όπως αποκαλούσαν τα κολ-γκερλ- πήγαιναν στον πελάτη «συστημένες»: «Θέλω μία με μεγάλα β…, αυτό ζητάει ο πελάτης».

Ένας από τους πελάτες του καρτέλ που αναφέρεται στη δικογραφία έχει εταιρικό τηλέφωνο που ανήκει σε μεγάλη Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία (ΠΑΕ) και ένας δεύτερος σε γνωστό εκδοτικό οίκο.

Πως έφτασαν στα ίχνη του κυκλώματος

Ο τζίρος από μία συνηθισμένη παραγγελία παραισθησιογόνων ήταν 2.600 ευρώ. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συμπεραίνουν από τις έρευνες ότι συγκεκριμένα άτομα «μετακομίζουν» το καλοκαίρι στο νησί των ανέμων από την πρωτεύουσα αναλαμβάνοντας τη διακίνηση των ναρκωτικών. Ενδεικτικό είναι ότι τα περισσότερα ονόματα που αναφέρονται στη δικογραφία, τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στους κατηγορούμενους, έχουν ως μόνιμη κατοικία τα νότια προάστια των Αθηνών.

«Προ διμήνου πήραμε την πληροφορία ότι οργάνωση δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και τους καλοκαιρινούς μήνες στη νήσο Μύκονο», γράφει στην έκθεση μάρτυρα ο αρμόδιος αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Πειραιά.

Καλά πληροφορημένη πηγή επισημαίνει ότι οι μέχρι στιγμής έρευνες κινούνται σε «ρηχά» νερά, καθώς εκτιμάται ότι τα μεγάλα «κεφάλια» της υπόθεσης δεν έχουν αγγιχθεί. Και αυτό παρότι μπορεί να πρόκειται για πρόσωπα που παίζουν κεντρικό ρόλο στη διακίνηση κοκαΐνης και στην πρωτεύουσα.

Ενδεικτικό είναι ότι ενώ πρόκειται για μία τόσο σοβαρή υπόθεση συνελήφθησαν μόλις τρία άτομα, εκ των οποίων τα δύο προφυλακίστηκαν και το ένα αφέθηκε ελεύθερο. Οι προφυλακιστέοι είναι ο 33χρονος πρώην λιμενικός που είχε αποταχθεί λόγω εμπλοκής του σε υπόθεση ναρκωτικών και ο 34χρονος που είχε κατηγορηθεί για ληστεία τράπεζας στην Αθήνα. Ο τρίτος, ηλικίας 33 ετών, εμφανίζεται στη δικογραφία με δευτερεύοντα ρόλο, κυρίως του μεταφορέα ουσιών.

Ο συνήγορός του κ. Σάκης Κεχαγιόγλου δηλώνει στον «ΕΤ» της Κυριακής ότι «είμαστε ικανοποιημένοι με την ομόφωνη απόφαση των Δικαστικών Λειτουργών, σύμφωνα με την οποία αφέθηκε ελεύθερος ο εντολέας μας. Είχαμε εγκαίρως επισημάνει ότι τα ενοχοποιητικά σε βάρος του στοιχεία της δικογραφίας είναι ιδιαιτέρως ασθενή. Η απόφαση που ελήφθη δικαίωσε την εκτίμησή μας αυτή».

Οι καυτές συνομιλίες:

Για πρώην εστεμμένη Σταρ Ελλάς

-Έλα Μπούμπη
-Είμαι εδώ (εννοεί στο πάρτυ).ΑΝ δεν είσαι εδώ είναι σαν να μην είσαι στη Μύκονο, έλα να σου φύγει ο κ…
-Να έρθω χύμα; Να έρθουμε χύμα; Θα μας φτιάξεις;
-Έλα, έλα, μόλις ήπια, μόλις ήπια μία γραμμή με… (αναφέρεται όνομα Ελληνίδας πρώην εστεμμένης σταρ Ελλάς). Για να δεις ο φίλος σου τι μπάλα παίζει. Η… (αναφέρεται και πάλι το όνομα) είναι φίλη του φίλου μου ρε, εδώ είναι, τι λες; Ελάτε ρε… σου λέω είναι όλοι εδώ. Έλα εδώ για ποτό σου λέω
– Ερχόμαστε

Παραγγελία μοντέλου από Σαουδάραβα

– Δώσε μου δύο λεπτά να σου στείλω φώτο τις γλάστρες (εννοεί γυναίκες) γιατί είμαι στο δρόμο, φτάνω σπίτι σε πέντε λεπτά
– Κοίτα να δεις μήπως έχεις κάποια με μεγάλα β…ά, αυτό με ενδιαφέρει, αυτό ζητάει ο πελάτης. Αυτές τι τιμές είναι ρε συ τώρα; Για μία ώρα τις θέλει.
– Άλλες είναι πεντέμιση (εννοεί 550 ευρώ), άλλες εφτάμιση, τώρα έχει τις πιο ακριβές εδώ. Τύπου μοντελάκια γιατί αυτές δουλεύουν τώρα πιο πολύ. Γιατί δε θα σου πω ψέματα οι πελάτες που τις παίρνουν συνήθως είναι ξένοι, Σαουδάραβες. Καλώς κακώς οι τιμές αυτές δεν είναι για Έλληνες
– Ξέρω αυτές στην Αθήνα είναι του κατοστάρικου. Και πάνε εκεί πέρα και τα παίρνουνε χοντρά.
– Ναι καμία σχέση τα νούμερα. Στη Μύκονο όλα είναι δύο φορές πάνω
– Σε παρακαλώ πολύ μεγάλα β….α και όσο πιο σύντομα μπορείς
– Τέλεια

Παραγγελία μοντέλου από γυναίκα

-Να σου πω, να δώσω το τηλέφωνό σου αυτό σε μια κοπέλα;
-ΟΚ
-Που θέλει γυναίκες, φουλ!Μ… σε παρακαλώ γιατί δε μπορώ με ‘χει τρελάνει και κάνω άλλα πράγματα εγώ τώρα
-ΟΚ, ΟΚ, ΟΚ. Εννοείται ρε μ…
-Δίνω το τηλέφωνό σου, λέει από μένα
-Ντάξει
-Βγάλε μου εσύ τα δικά μου
-Εννοείται ρε εννοείται
-Την προμήθεια εντάξει;
-Αγόρι μου εννοείται

Παραγγελίες ναρκωτικών

Πως είσαι αρχηγέ; Είμαι στο νησί
«Εάν μπορείς θέλω 10 Μανταλένα και 15 από Θείο Τσάρλι. Είναι εντάξει αυτά.
Οκ θα συναντηθούμε στο Πανόρμο
Πες μου την τιμή
Για όλα είναι 2.600 ευρώ
Δώσμου την τιμή για το καθένα
Όλα είναι από 100 ευρώ
Τέλεια. Θα τα πούμε από κοντά.

Ερχομαι στο Καλό Λιβάδι
-ΟΚ
-Αλλά υπάρχει μία αμοιβή για τη μεταφορά, πρέπει να το ξέρεις αυτό
-Ναι κανένα πρόβλημα και μεταφορά
-ΟΚ που ακριβώς στο Καλό Λιβάδι
-Ξέρεις το ξενοδοχείο (…)
-Σουίτα;
-S… σουίτα
(…)
-Θα είμαι εκεί σε περίπου είκοσι λεπτά
-Ναι ΟΚ, πόσο μπορείς να μου φέρεις;
-Πόσο θες;
-Εεεε, νομίζω…
-Θες «πρασινάδα»
-Θέλω, θέλω
-Ή θες το «Τσάρλι»;
-Ναι, ναι θέλω και «Τσάρλι» και «πρασινάδα».
-ΟΚ, πόσο πολύ θες;
-Το «Τσάρλι» θέλω, είναι καλό ή τι;
-Είναι πολύ καλό, πρώτης τάξης, κορυφαία ποιότητα, νιφάδες από Αμστερνταμ
-ΟΚ τέλεια, καμία ανησυχία. ΟΚ και για την «πρασινάδα».
-Πόσο;
-Εχουμε «Amnesia, «Skunk Age», νούμερο ένα.
-ΟΚ, φέρε εσύ και κανένα πρόβλημα για τα λεφτά.
-Πόσα άτομα είστε;
-Οχι είμαι μόνο με την κοπέλα μου
-Μόνο εσείς οι δύο;

Έλληνας vip σνιφάρει κοκαΐνη

– Έλα πως πάει;

– «Έλα είμαι εδώ με τον… (αναφέρεται όνομα Έλληνα vip). Ήπιε μαζί μου μία γραμμή και θέλει να… Έλα και εσύ εδώ…

– Οκ θα το κανονίσουμε

Το γλωσσάρι

«Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες για τις ποσότητες ναρκωτικών όπως «κοτόπιτα», ή «κυρία» ή «φίλη» ή «Charlie» ή «κόκορας» ή «κο» ή «λεπτά», εννοώντας την κοκαΐνη, «μανιταρόπιτα» εννοώντας τη μεθαμφεταμίνη (MDMA) και «σπανακόπιτα» για την κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (Skunk).

Η οργάνωση πωλούσε την κοκαΐνη και τη μεθαμφεταμίνη αντί του χρηματικού ποσού των 100-120 ευρώ το γραμμάριο με ελάχιστη παραγγελία τις περισσότερες φορές τα τρία γραμμάρια συνολικά και το σακουλάκι κάνναβης που περιείχε πέντε με οχτώ γραμμάρια περίπου έναντι των 200 ευρώ, ενώ ανάλογα με την περίπτωση χρέωνα και μεταφορικά που κυμαίνονταν από 20-100 ευρώ

Η βίλα και η σκηνή των συλλήψεων

«Την 21 Αυγούστου 2015 οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση. Τέθηκαν υπό παρακολούθηση οι… κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι μετέβαιναν σε διάφορα σημεία της Μυκόνου, κυρίως παραλιακά καταστήματα, ενώ τις πρώτες βραδινές ώρες επέστρεψαν όλοι στα σπίτια τους. Αρχικά περί ώρα 00.10 εξήλθε της οικίας του ο… και αφού συνάντησε άλλα άτομα, μετέβησαν σε πάρτι που διενεργούνταν σε παρακείμενη της οικίας του βίλλας.

Στη συνέχεια, εξήλθε ο… (δεύτερο μέλος της οργάνωσης) και μετέβη στη χώρα της Μυκόνου, όπου κινήθηκε πεζός και εισήλθε εντός καταστήματος , όπου παρέμεινε για ώρα. (…) Κινούμενος με τη μοτοσικλέτα του πήγε και αυτός στο πάρτι. Μετά από λίγο εξήλθε γρήγορα από το χώρο και κινήθηκε με τη μοτοσικλέτα του προς την περιοχή Αργύραινα Μυκόνου οδηγώντας νευρικά και γρήγορα κοιτώντας πίσω του συνέχεια. Τον πλησιάσαμε δηλώνοντας την ιδιότητα μας. Εκείνος δεν υπάκουσε στις εντολές μας και μας απώθησε χτυπώντας μας με τα χέρια και τα πόδια. Τον ακινητοποιήσαμε. Ο αστυνόμος τραυματίστηκε στο δεξί χέρι και μετέβη στο νοσοκομείο.

 

huffingtonpost.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.