Διαγραφή Κ. Δαμαβολίτη από την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ

Διαγραφή Κ. Δαμαβολίτη από την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ

Τη διαγραφή του βουλευτή Ηρακλείου Κωνσταντίνου Δαμαβολίτη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος ανακοίνωσαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του για το δημοψήφισμα.

Ο κ. Δαμοβολίτης καλείται να παραδώσει την έδρα του «όπως δημόσια δεσμεύτηκε» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση των ΑΝΕΛ.

Ο βουλευτής είχε ταχθεί υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής μιλώντας το πρωί στο «Ράδιο 9,84».

«Είμαι υπέρ του ‘ναι’» ανέφερε ο κ. Δαμαβολίτης εκφράζοντας την άποψη ότι το δημοψήφισμα είναι «ναι ή όχι στο ευρώ».

«Όταν εγώ είδα ότι η συμφωνία θα έχει μέτρα και δεν καταφέραμε να πάμε σε αυτό που υποσχεθήκαμε προεκλογικά, για το τι θα αποφασίσω ‘έπρεπε να πάρω και τη βούληση του κόσμου (…) Ο κόσμος αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης, ζητούσε -με μια ποσόστωση 8 -2, 9-1- να πούμε ‘Ναι’ σε συμφωνία γιατί η ρήξη έχει αχαρτογράφητα νερά και μπορεί να πολύ χειρότερα» υποστήριξε ο Δαμοβολίτης και πρόσθεσε: «Παίρνοντας αυτό ως ιδέα, φθάνω στο δια ταύτα με την προσωπική μου εκτίμηση, που δεν είναι ίδια με τη γραμμή του κινήματος, το δημοψήφισμα είναι ευρώ η δραχμή».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ανέφερε ακόμη ότι η στάση του αυτή δεν σημαίνει ότι νομιμοποιεί τα μνημόνια, τους «εκβιασμούς» των δανειστών ή την οικονομική πολιτική που επιβλήθηκε από την τρόικα και οδήγησε στην καταστροφή των Ελλήνων.

ΑΝ τη Δευτέρα το πρωί πάρουμε αυτό το περήφανο “όχι” και πάμε να διαπραγματευτούμε στην Ευρώπη και μάλιστα με κλειστές τράπεζες, με τις αγορές να μην έχουν πάθει ζημιά… αν λοιπόν πάμε και μας ξαναπούνε “όχι”, τι ακριβώς θα κάνουμε;», διερωτήθηκε.

 

πηγή: www.naftemporiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.