ΔΙΑΔΥΜΑ: Το καλοκαίρι του 2017 σε πλήρη λειτουργία το έργο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων

Στην Γενική Συνέλευση των μετόχων την ερχόμενη Δευτέρα θα τεθεί μεταξύ άλλων και το θέμα της αποκομιδής σκουπιδιών 20.000 τόνων από την Βέροια αλλά και μέρος απορριμμάτων από την Κατερίνη, με στόχο τη μείωση της τελικής τιμής για τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας.

ΔΙΑΔΥΜΑ: Το καλοκαίρι του 2017 σε πλήρη λειτουργία το έργο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων

Σε πλήρη κατασκευαστική εξέλιξη βρίσκεται το έργο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων της ΔΙΑΔΥΜΑ, με τη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα,  με τις εργασίες να ολοκληρώνονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα τον Ιούνιο του 2017 και χωρίς αποκλίσεις, για να θα δοθεί σε πλήρη λειτουργία. Αυτό τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινές διαδρομές μαζί» στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ανώνυμης Εταιρίας «Διαχείριση Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας» κ. Δημοσθένης Μαυρίδης. Όπως επεσήμανε ο κ. Μαυρίδης η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης των βασικών υποδομών διαχείρισης οι οποίες μαζί με τον σχεδιασμό για τα Πράσινα Σημεία Αστικού τύπου και τα Κέντρα Επαναχρησιμοποιημένων υλικών, θα εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις επίτευξης των στόχων της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων θα είναι  δυναμικότητας 120.000 τόνων ετησίως. Περιλαμβάνει επίσης Χώρο υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), 10 Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) εκ των οποίων 9 υφιστάμενοι καθώς και Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης -Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) με στόχο την ενημέρωση του κοινού και την ευαισθητοποίησή του πάνω σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και αειφόρου ανάπτυξης.

Στην Γενική Συνέλευση των μετόχων την ερχόμενη Δευτέρα θα τεθεί μεταξύ άλλων και το θέμα της αποκομιδής σκουπιδιών 20.000 τόνων από την Βέροια αλλά και  μέρος απορριμμάτων από την Κατερίνη, με στόχο τη μείωση της  τελικής τιμής για τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας.

Εν τω μεταξύ υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ της ΔΙΑΔΥΜΑ και των Δήμων Κοζάνης και Βοίου για την υλοποίηση του προγράμματος όσον αφορά στα βιοαπόβλητα, οπότε και θα υπάρξουν συγκριτικά αποτελέσματα σ΄ένα εξάμηνο με τους καφέ κάδους να εγκαθίστανται  για την κομποστοποίηση των οργανικών απορριμμάτων.

Ο Διευθύνων  σύμβουλος  υπογράμμισε ακόμα ότι συνεχίζονται οι ενημερώσεις με επισκέψεις σε Δημοτικά Σχολεία, με στόχο 15.000 παιδιά να γνωρίσουν για την ανακύκλωση των υλικών και για την σημαντικότητα της στο περιβάλλον.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Δέσποινα Αμαραντίδου

Leave a Reply

Your email address will not be published.