Το 69% των παιδιών μπαίνουν στο διαδίκτυο για ψυχαγωγία

Με αφορμή την ημέρα που είναι αφιερωμένη στο Διαδίκτυο η εταιρεία Wind πραγματοποίησε έρευνα για το πόσο ασφαλές είναι το σερφάρισμα των παιδιών μας μέσα σ’ αυτό. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (9 Φεβρουαρίου), γιορτάζεται κάθε χρόνο, σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλον τον κόσμο με στόχο την ενημέρωση των γονέων για τη χρήση διαδικτύου από τα παιδιά τους.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, στη χώρα μας το σερφάρισμα στο Internet έχει γίνει εθνική ασχολία καθώς η πλειονότητα των Ελλήνων είναι κάθε μέρα online. Αυτό δεν αφορά μόνο τους ενήλικους αλλά και τα παιδιά, για τα οποία το Internet εκτός από γνώση και ψυχαγωγία, εγκυμονεί και κινδύνους.
Όπως έδειξαν και τα αποτελέσματα, το 74% των οικογενειών,  δηλώνουν ότι ο υπολογιστής για τα παιδιά βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο, (σαλόνι/ καθιστικό/ κουζίνα/ χολ) όπου τον χρησιμοποιούν με επίβλεψη γονέα.
Το 55% των παιδιών συνδέεται 1-2 ώρες καθημερινά στο ίντερνετ και το 23% από 2-3 ώρες. Τα ποσοστά αυτά δείχνουν ότι το διαδίκτυο μονοπωλεί τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών με ότι αυτό συνεπάγεται. Το 36% των παιδιών μπαίνουν για να παίξουν παιχνίδια, το 33% για να δουν μουσικά βίντεο και ταινίες, και μόνο το 13% για να αναζητήσουν σχολικά βοηθήματα και πληροφορίες για τα μαθήματα τους.
Οι ειδικοί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνουν ότι η ασφαλής χρήση του διαδικτύου αν και αφορά χρήστες όλων των ηλικιών, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική στην περίπτωση των παιδιών, όπου την κύρια ευθύνη για την ορθή χρήση του διαδικτύου έχει ο γονιός.
Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονιών για την ασφαλή χρήση του Internet από τα παιδιά τους, έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης για την οποία μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο www.kidsatsafety.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.