Ξεκινά η επετειακή 80η ΔΕΘ

Ανοίγει τις πύλες της η επετειακή 80η ΔΕΘ από τις 5 έως τις 13 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης και τα εγκαίνια της θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» στις 20:00. Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας αναδεικνύει τη σημασία και τη βαρύτητα του παλαιότερου και μεγαλύτερου εκθεσιακού θεσμού της χώρας, της ΔΕΘ, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και για εκθέτες από όλο το φάσμα της εγχώριας οικονομίας και παραγωγής.

Στις εκδηλώσεις της ΔΕΘ θα παραστεί η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου.Το απόγευμα, στις 19:00, θα τελέσει τα εγκαίνια της Έκθεσης «Μαγεμένες» στο περίπτερο 3 της ΔΕΘ, ενώ στις 20:00 θα απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια της 80ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». Η ΔΕΘ στην 80η διοργάνωση της θα αναδείξει τις καινοτομίες, τις πρωτοβουλίες εξωστρέφειας και την αδιάκοπη προσπάθεια ενίσχυσης και αναδιοργάνωσης της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων. Με το πλήθος των εκδηλώσεων και των πρωτοβουλιών που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο θεσμός της ΔΕΘ θα υπογραμμίσει τον ρόλο του, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν και προδιαγράφοντας ταυτόχρονα το μέλλον.

Η ανοδική πορεία της ΔΕΘ τα τελευταία χρόνια αποτελεί την καλύτερη παρακαταθήκη για τη φετινή έκθεση, η οποία περιλαμβάνει συνολικά 14 θεματικά αφιερώματα, που καλύπτουν όλες τις πτυχές της εγχώριας παραγωγής και επιχειρηματικότητας. Ο αγροδιατροφικός τομέας, η ενέργεια, η δόμηση, οι νέες τεχνολογίες και η πληροφορική είναι ορισμένα μόνο από τα θεματικά αφιερώματα. Κομβικό ρόλο στην 80η ΔΕΘ θα έχουν τα Επιμελητήρια και οι Περιφέρειες, που συμμετέχουν στο θεματικό αφιέρωμα “Ελλάδα και Επιχειρηματικότητα”, προερχόμενα από τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα και όλη τη χώρα. Τα Επιμελητήρια συγκεντρώνουν υπό την “ομπρέλα” τους δεκάδες επιχειρήσεις, οι οποίες παρουσιάζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Παράλληλα, η 80η ΔΕΘ θα πλαισιωθεί και από ένα πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα με συναυλίες, μουσικές παραστάσεις και θέαμα, που καλύπτει τις επιθυμίες όλων των ηλικιών. Ειδικά για το χρονικό διάστημα λειτουργίας της φετινής έκθεσης θα λειτουργήσει ξανά για τους μικρούς φίλους της ΔΕΘ το Εργοστάσιο & Μουσείο Σοκολάτας. Το παιδί βρίσκεται στο επίκεντρο και του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε υπαίθρια σκηνή στην 80η ΔΕΘ και φέτος θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα με τρία χρηματικά βραβεία.

Και μουσική…

Στους μουσικούς ρυθμούς της 80ης ΔΕΘ θα «χορεύει» για εννέα ημέρες η Θεσσαλονίκη, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών με γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες.

Κάθε βράδυ η υπαίθρια σκηνή στο Τόξο ΧΑΝΘ θα προσφέρει την ευκαιρία στους επισκέπτες της 80ης ΔΕΘ να απολαύσουν τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου και μάλιστα χωρίς επιπλέον κόστος, πέραν του εισιτηρίου εισόδου τους στην Έκθεση. Σημαντική στιγμή στο συναυλιακό αυτό πρόγραμμα θα αποτελέσει το αφιέρωμα στα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη, με τον Γιώργο Νταλάρα και την Ελένη Βιτάλη, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου.

Η ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με το Κοσμοράδιο φέρνει στη σκηνή της φετινής, επετειακής ΔΕΘ τον Κωνσταντίνο Αργυρό, τους ONIRAMA, τον Stan, τους Vegas, τον Πάνο Κιάμο, τον Γιώργο Μαζωνάκη, την Ελένη Φουρέιρα, τους Boys & Noise και τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Παράλληλα, από κοινού με την εταιρεία ecopolis, ανεβάζει στη Θεσσαλονίκη τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τον Γιάννη Κότσιρα και τον Πάνο Μουζουράκη με την Πέννυ Μπαλτατζή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναυλιών, που σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να καλύπτουν όλα τα γούστα, τόσο της νεολαίας όσο και των μεγαλύτερων ηλικιών, έχει ως εξής:

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Κότσιρας.

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, Κωνσταντίνος Αργυρός.

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, ONIRAMA, Stan, Vegas.

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, Πάνος Μουζουράκης, Πέννυ Μπαλτατζή

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, συναυλία αφιέρωμα στα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη. Γιώργος Νταλάρας και Ελένη Βιτάλη

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, Πάνος Κιάμος.

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, Γιώργος Μαζωνάκης.

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, Ελένη Φουρέιρα, Boys & Noise

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, Μιχάλης Χατζηγιάννης.

Τις συναυλίες, που θα ξεκινούν καθημερινά στις 21:30, θα παρουσιάζει ο γνωστός παρουσιαστής Τάσος Ριζόπουλος.

Leave a Reply

Your email address will not be published.