Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με ισχύ από απόψε

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στα δυτικά, κεντρικά και νότια από αργά τη νύχτα σήμερα (Τρίτη 19-01-2016) και από τα νοτιοδυτικά μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (21-01-2016) με κυρία χαρακτηριστικά:
1) τις κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες (κυρίως στα θαλασσιά-παραθαλάσσια τμήματα) αρχικά του Ιουνίου και της Πελοποννήσου και βαθμιαία της στερεάς (και της αττικής), της Ευβοίας, της Κρήτης, των Κυκλάδων και τέλος των νησιών του ανατολικού αιγαίου και των Δωδεκανήσων.
2) τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά-ημιορεινά της Πελοποννήσου, της στερεάς και της Θεσσαλίας.
Από την Πέμπτη και μετά η πρόβλεψη της ΕΜΥ είναι:

Πέμπτη
Καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις τοπικές με βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και στα νοτιοανατολικά καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ οι όποιοι από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ιδία ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Παρασκευή
Καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Στη Μακεδονία και τη Θράκη πρόσκαιρες νεφώσεις με χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο αιγαίο 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί στα δυτικά και κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Σάββατο και Κυριακή
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Σταδιακή βελτίωση την Κυριακή.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από την Κυριακή και από τα βόρεια.
Θερμοκρασία: σε χαμηλά. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.