Δείπνο για τρεις απόψε στην Κυψέλη

Τσίπρας- Φώφη και Σταύρος τα λένε το βράδυ στο σπίτι του πρωθυπουργού στην Κυψέλη, με κύριο μενού τη βελτίωση των σχέσεων τους.

Μία απροσδόκητη εξέλιξη αποκαλύπτει το ΠΟΝΤΙΚΙ, η οποία είναι σαφές ότι μπορεί να επηρεάσει το πολιτικό σκηνικό και να πυροδοτήσει εξελίξεις αν και εφόσον επιτευχθεί ένα καλύτερο κλίμα ανάμεσα στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι το δείπνο οριστικοποιήθηκε χθες το βράδυ μετά τη συνάντηση της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη για τα θέματα της Κεντροαριστεράς, όπου συζήτησαν την πρόσκληση που τους είχε διατυπώσει προφορικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός πριν από αρκετές μέρες, μάλιστα πριν από την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά.

Η στάση και των δύο ηγετών της αντιπολίτευσης μέσα στη Βουλή με τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά, ήταν το έναυσμα ώστε το Μαξίμου να επαναφέρει πιεστικά την πρόταση για το δείπνο αυτό, μακριά από κάμερες και δημόσιο χώρο. Και οι δύο (Φώφη και Σταύρος) φαίνεται ότι υποσχέθηκαν να απαντήσουν μετά τη συνάντηση που είχαν χθες το απόγευμα στη Βουλή για τα θέματα της Κεντροαριστεράς.

Πράγματι φαίνεται στη συνάντηση να συζητήθηκε και το θέμα αυτό και να αποφασίστηκε να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα και να απαντήσουν θετικά, αφού το δείπνο δεν θα είχε τον χαρακτήρα μιας συνάντησης με πολιτική ατζέντα, αλλά μιας περισσότερο κοινωνικού χαρακτήρα εκδήλωσης, αφού θα γίνει μάλιστα και στο σπίτι του πρωθυπουργού, που θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανοίγει πρώτη φορά για μια τέτοιου χαρακτήρα συνάντηση.

Έτσι χθες βράδι μετά την συνάντηση των δύο, ειδοποιήθηκε το Μαξίμου για την εξέλιξη αυτή, οπότε άρχισαν και οι σχετικές προετοιμασίες υπό την ευθύνη και την καθοδήγηση της συντρόφου του Πρωθυπουργού Μπέττυς Μπαζιάνα, η οποία και θα είναι η οικοδέσποινα της βραδιάς που θα ρυθμίσει τα πάντα.

Οι πληροφορίες λένε ακόμη ότι στο δείπνο θα παραβρεθούν, τόσο η σύντροφος του πρωθυπουργού, όσο και οι σύζυγοι και των δύο άλλων αρχηγών, ενώ δεν πρόκειται να παραβρεθεί κανένας από τους στενούς συνεργάτες όλων.

Τέλος οι ίδιες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος  αυτού του δείπνου είναι να υπάρξει μια βελτίωση των προσωπικών σχέσεων των τριών ηγετών με απώτερο στόχο να δημιουργηθεί το κλίμα μιας συνεργασίας ακόμη και σε κυβερνητικό επίπεδο αν αυτό θεωρηθεί αργότερα απαραίτητο, μιας και οι τρεις έχουν εκφράσει τη θέση ότι δεν θεωρούν χρήσιμο για την χώρα, αυτή την περίοδο, να γίνουν εκλογές, κάτι που δήλωσαν δημόσια και στην τελευταία συζήτηση στη Βουλή, κόντρα στην θέση του κ. Μητσοτάκη που ζήτησε εκλογές.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.