Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε 100 χιλιάδες οφειλέτες

Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε 100 χιλιάδες οφειλέτες

Κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ σε 100 χιλιάδες πελάτες της που δεν έχουν πληρώσει τους λογαριασμούς, όπως δήλωσε το πρωί στο MEGA, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης. Σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη η διακοπή του ρεύματος θα γίνει σε πελάτες που δεν είναι φτωχοί και που θα μπορούσαν, κάτω υπό προϋποθέσεις, να πληρώσουν.

Οι απλήρωτοι λογαριασμοί ανέρχονται σύμφωνα με τα στοιχεία σε 2,1 εκατομμύρια και οι ανείσπρακτες οφειλές έχουν φτάσει συνολικά τα 2,5 δισ.. Από τους απλήρωτους λογαριασμούς τα χρέη προς τη ΔΕΗ είναι στα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Αδαμίδης υποστήριξε ότι υπάρχουν καταναλωτές – ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών και επιχειρήσεων που δεν πλήρωναν για χρόνια αλλά με  “άνωθεν πολιτικές παρεμβάσεις”, δεν κοβόταν το ρεύμα ενώ “φουσκωτοί” παρεμπόδιζαν και απειλούσαν τους υπαλλήλους των συνεργείων.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι ορισμένοι μεγαλοοφειλέτες, όταν η ΔΕΗ τους “κόβει” το ρεύμα υπογράφουν συμβόλαιο με μια από τις ιδιωτικές εταιρείες – παρόχους και ηλεκτροδοτούνται κανονικά χωρίς να πληρώσουν το προηγούμενο χρέος, εκμεταλλευόμενοι το νομικό κενό που υπάρχει.   Ο κ. Αδαμίδης διαβεβαιώνει ότι η ΔΕΗ δεν πρόκειται να “κόψει” το ρεύμα σε όσους δεν έχουν πραγματικά να πληρώσουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.