Δ. Κουτσούμπας: Μέτρα για πλήρη λειτουργία των παιδικών σταθμών

Τη λήψη εντός προεκλογικής περιόδου όλων των αναγκαίων μέτρων για την πλήρη λειτουργία των παιδικών σταθμών με την κάλυψη όλων των αιτήσεων για όλα τα παιδιά ζητεί με δήλωσή του για την κατάσταση και τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ,Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας σημειώνει ότι σήμερα, που ξεκινούν τυπικά τη λειτουργία τους οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στους δήμους της χώρας «θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είμαστε στο “και πέντε”, αφού ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων και η επιλογή των παιδιών, ενώ λείπει το αναγκαίο προσωπικό. Χιλιάδες παιδιά θα βρεθούν εκτός παιδικών σταθμών».

«Η αντιλαϊκή επιδρομή των μνημονίων, της πολιτικής της ΕΕ, των κυβερνήσεων και όλων των κομμάτων που τα εξυπηρετούν, βάζει τη σφραγίδα της και σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα» αναφέρει ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διότι το αντίστοιχο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που δυστυχώς συμπληρώνει, ως κρίσιμο χρηματοδοτικό μέγεθος, τη λειτουργία των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, δεν έχει περαιωθεί, αλλά «μετατίθεται για το τέλος του Σεπτέμβρη και βλέπουμε! Στην αναμονή βρίσκεται και ο προγραμματισμός των δήμων. Απόρροια της υποχρηματοδότησης τους και στην παιδική μέριμνα».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στράγγισε τους δήμους και τις δομές από τα χρηματικά διαθέσιμα για την εξυπηρέτηση του χρέους! Δεν έδωσε έγκριση για την πρόσληψη του αναγκαίου, έστω και έκτακτου, προσωπικού. Την ίδια στιγμή έχουν παγιωθεί οι ευκαιριακές συμβάσεις, τα δίμηνα, τρίμηνα, πεντάμηνα. Πλέον, έχει εφαρμοστεί σε μεγάλη έκταση ένα καθεστώς εργασιακού σκλαβοπάζαρου, που απαξιώνει την παιδαγωγική λειτουργία και θέτει σε κίνδυνο την ίδια την ασφάλεια των παιδιών» επισημαίνει, στη δήλωσή του, ο κ. Κουτσούμπας.

Επίσης, ο κ. Κουτσούμπας τονίζει ότι η αγωγή και η φροντίδα του παιδιού είναι ευθύνη του κράτους και όχι αποκλειστικά της οικογένειας, προσθέτοντας ότι το αστικό κράτος και οι εκάστοτε κυβερνήσεις του, ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να υπηρετήσουν τις ζωτικές ανάγκες του λαού και των παιδιών του.

 

naftemporiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.