Cupcakes σοκολάτας

Cupcakes σοκολάτας

45 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

12
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά

Για τα cupcakes

  • 140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • ½ κ.γ. σόδα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 120 γρ. βραστό νερό
  • 40 γρ. κακάο
  • 60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. σκόνη στιγμιαίο καφέ
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 120 γρ. σπορέλαιο
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. βανίλια σιρόπι

Για το frosting τυριού

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.γ. βανίλια σιρόπι
Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα cupcakes

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Βουτυροαλευρώνουμε 12 φορμάκια ή βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια για cupcakes.
  • Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και ρίχνουμε μέσα το κακάο και τον καφέ. Ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και το σπορέλαιο. Προσθέτουμε μέσα και τα αυγά και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Tέλος ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Χωρίζουμε το μείγμα μας σε ίσα μέρη στα φορμάκια μέχρι τα 2/3 του. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
  • Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν μέσα στα φορμάκια για δέκα λεπτά. Τα αφαιρούμε από τις φόρμες και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 1 ώρα.

Για τo frosting τυριού

  • Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε και το τυρί κρέμα με το σιρόπι βανίλιας και απλά ανακατεύουμε.
  • Τοποθετούμε τη γέμιση σε ένα κορνέ και στολίζουμε τα cupcakes μας.

Για την διακόσμηση

Πηγή: akispetretzikis.com

 Print

Leave a Reply

Your email address will not be published.