Χρήστος Καλύβας: Μιλά στο InKastoria για όλες τις εξελίξεις στον Παναργειακό

Ο Χρήστος Καλύβας μιλά στο InKastoria για όλες τις εξελίξεις στον Παναργειακό, που απασχόλησαν αρκετά τον τελευταίο καιρό με τις φήμες να οργιάζουν για διάλυση του συλλόγου. Απαντά σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της ομάδας καθώς και για τις δικές του αποφάσεις για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

11944779_1613234792262550_2021138366_nΟι τελευταίοι μήνες για τον Παναργειακό ήταν πολυτάραχοι. Οι φήμες μιλούσαν για διάλυση του συλλόγου. Πως σχολιάζεις εσύ αυτή την εξέλιξη;

Όντως η κατάσταση που επικρατούσε μετά και τον τελευταίο αγώνα των μπαράζ ανόδου ήταν αρκετά περίεργη. Όλα έδειχναν πως μετά την παραίτηση των διοικούντων, πολύ γρήγορα θα ανακοινωθεί μια νέα διοίκηση. Όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτό δεν συνέβη πότε με τις φήμες περί διάλυσης να φουντώνουν. Δεν ξέρω ποιός ευθύνεται και δεν είμαι άξιος να καταλογίσω ευθύνες. Αυτό που μας απασχολεί αυτή την στιγμή είναι το παρόν και φυσικά το μέλλον. Σε καμία περίπτωση δεν κοιτάζουμε πίσω.

Τελικά η ομάδα σώθηκε τελευταία στιγμή. Ποιοί παράγοντες συνετέλεσαν σ’ αυτό;

Tην Παρασκευή 21 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο η κρίσιμη για το μέλλον του συλλόγου Γενική συνέλευση. Αφού ειπώθηκαν πολλά και με την ώρα να περνάει χωρίς να βρίσκεται ουσιαστική λύση, ο κύριος Σιώμος παρουσίασε ως μοναδική λύση για την σωτηρία της ομάδος την επιστροφή μου σε αυτή. Φυσικά αρνήθηκα επειδή είχα δώσει τον λόγο μου στην ομάδα της Εράτυρας. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Δήμαρχος δηλώνοντας πως θα αναλάβει ο ίδιος να διευθετήσει το θέμα με κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα είχε με τους ανθρώπους της Εράτυρας. Για να καταλήξω, εκτός από την στάση του Δημάρχου που εξέπληξε ευχάριστα τους παρευρισκομένους, σημαντική ήταν και η συμβολή του κυρίου Σάκη Φιλίππου, του συμπαίχτη και φίλου μου Τάσου Γκαγκάνα, των λιγοστών φιλάθλων που έδωσαν το παρών στη συνέλευση αλλά και η διάθεση της διοίκησης να βρεθεί οριστική λύση.

Πριν ένα μήνα περίπου ανακοινώθηκε η μεταγραφή σου στην Εράτυρα Κοζάνης. Τελικά όμως αποφάσισες να επιστρέψεις στον Παναργειακό.  Τι σε ώθησε στο να πάρεις αυτή την απόφαση;

Η λογική έλεγε πως πρέπει να τηρήσω την συμφωνία με τον σύλλογο της Εράτυρας και η καρδιά μου έλεγε πως πρέπει να επιστρέψω στην ομάδα που αγάπησα και αγαπήθηκα.Η αλήθεια βέβαια είναι πως δε μου άφησαν πολλά περιθώρια. Όπως είπα και πιο πάνω, ο Δήμαρχος με την στήριξη της διοίκησης ανέλαβαν αποκλειστικά την ευθύνη να με φέρουν πίσω στην ομάδα.

Η κίνηση σου αυτή ίσως χαρακτηριζόταν από κάποιους αντιδεοντολογική; Τι έχεις να απαντήσεις;

Σίγουρα κάποιοι μπορεί να μιλήσουν για μία κίνηση που προσβάλει το κύρος του συλλόγου και των ανθρώπων που τον περιβάλουν. Σίγουρα κάποιοι θα μιλήσουν για ανεντιμότητα. Θα συμφωνήσω μαζί τους αλλά θα τους ζητήσω να έρθουν για λίγο στη θέση μου πρίν με σταυρώσουν.

Φέτος στον Παναργειακό θα έχεις τελικά τον ρόλο του παίκτη ή του προπονητή;

Το σίγουρο ειναι πως θα είμαι προπονητής. Η προπονητική είναι κάτι που με ενδιαφέρει. Αν αγωνιστώ κιόλας, θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Με ενδιαφέρει πολύ η άποψη των ποδοσφαιριστών πάνω σ’αυτό το κομμάτι. Κατά πόσο δηλαδή είναι σωστό ή όχι να έχω αυτόν τον διπλό ρόλο.

Τα γεγονότα αυτά πιστεύεις ότι έχουν επηρεάσει αρνητικά το ηθικό της ομάδας;11949806_1613234688929227_1828466897_n

Σε ένα βαθμό ναι. Στον Παναργειακό όμως συμβαίνει κάτι το ξεχωριστό. Η αγάπη των παιδιών για την ομάδα, το οικογενειακό κλίμα, το κίνητρο που δίνει στους ποδοσφαιριστές η δυναμική του συλλόγου αλλά και το βάρος της φανέλας μας κάνουν να ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο.

Η ομάδα την περασμένη σεζόν είχε ανοδική πορεία. Πιστεύεις ότι θα συνεχιστεί κάτι τέτοιο και φέτος;

Ο Παναργειακός είναι “καταδικασμένος” να πρωταγωνιστεί. Φέτος είναι μία μεταβατική περίοδος για την ομάδα. Στόχος μας είναι να μπούν οι σωστές βάσεις για να επιστρέψουμε στην πορεία που χαράξαμε πέρυσι. Σε καμία περίπτωση όμως δεν έχουμε θέσει ως στόχο τον πρωτάθλητισμό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα εμφανιστούμε αδιάφοροι στο πρωτάθλημα. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχηθώ καλή αγωνιστική σεζόν, με υγεία, σε ποδοσφαιριστές, προπόνητες, παράγοντες και διαιτητές με την ελπίδα για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, μέσα σε αθλητικά πλαίσια.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.