Έρευνα: 7 στους 10 οδηγούς λεωφορείων νομίζουν ότι οδηγούν παπάκι

Ιδιαίτερα χρήσιμα είναι τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την έρευνα στην οποία προχώρησε το Πανεπιστήμιο της Μακρινίτσας σχετικά με την ψυχοσύνθεση των οδηγών των αστικών λεωφορείων αλλά και των τρόλεϊ.
Όπως αποκαλύπτουν τα συμπεράσματα της έρευνας, οι 7 στους οδηγούς νομίζουν ότι κατευθύνουν παπάκι, με αποτέλεσμα να αλλάζουν λωρίδα κατά το δοκούν, προχωρώντας μέχρι και σε σφήνες ανάμεσα στα υπόλοιπα αυτοκίνητα. Ταυτόχρονα, οι μισοί εξ αυτών δεν διστάζουν να αναλάβουν καθήκοντα φορώντας κράνος και αντιαμενικό μπουφάν, ενώ 1 στους 10 κάνει ήχους μηχανής με το στόμα του. Τέλος, δεν λείπουν και αυτοί οι οποίοι οδηγούν το λεωφορείο έχοντας το κράνος τοποθετημένο στον αγκώνα τους.
Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με τον δόκτωρα Κλάους Ανανιάδη, ο οποίος δεν αρνήθηκε να σχολιάσει. «Πρόκειται για τυπική περίπτωση αντιδραστικής συμπεριφοράς. Το μεγάλο μέγεθος του οχήματος επιδρά κατά τέτοιο τρόπο στην ψυχοσύνθεσή τους με αποτέλεσμα να νομίζουν πως οδηγούν κάτι εκ διαμέτρου αντίθετο σε μέγεθος. Είναι θαύμα που δεν θεωρούν ότι οδηγούν πατίνι», παρατηρεί ο επιστήμονας με την ανησυχία ζωγραφισμένη στο βλέμμα του.
Μάλιστα, το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα καμπάνια για την ενημέρωση των οδηγών σχετικά με τις βασικές διαφορές ενός λεωφορείου με ένα μηχανάκι, ενώ τέλος δεν αποκλείεται ακόμη κι ο υπνωτισμός τους με τη μορφή κάποιου ισχυρού σοκ ώστε να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση.

http://www.tokoulouri.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.