Ημερίδες του «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» για το bullying

Ο εθελοντικός οργανισμός «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού (bullying), ως κοινωνικό φαινόμενο, αποτελεί πραγματικότητα και απασχολεί γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και συνολικά την ελληνική κοινωνία πραγματοποίησε τον τελευταίο μήνα 3 ημερίδες πρόληψης ενάντια στην σχολική βία  με την ψυχολόγο του οργανισμού κα. ΜΑΛΕΑ Γεωργία, στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος για την πρόληψη του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού στα Γυμνάσια της Καστοριάς, με την έγκριση και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και με την στήριξη της Vodafone Greece μέσω του προγράμματος Vodafone World of Difference.
Οι ημερίδες πραγματοποιήθηκαν στο 4ο Γυμνάσιο Καστοριάς, στο Γυμνάσιο Πενταβρύσου και στο Γυμνάσιο Νεστορίου, και τις ημερομηνίες 23-3-2016, 31-3-2016 και 05-3-2016 αντίστοιχα.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας δόθηκε η ευκαιρία στον πρόεδρο του «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί», κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο, μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό, να παρουσιάσει τις δράσεις του εθελοντικού οργανισμού και να ζητήσει την συστράτευση της σχολικής κοινότητας στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού.

Από την ψυχολόγο του οργανισμού μας, κ. ΜΑΛΕΑ Γεωργία, παρουσιάστηκαν όλες οι πτυχές, θεωρητικές και πρακτικές του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού και διατυπώθηκαν χρήσιμες προτάσεις. Αναζητήθηκαν οι ρόλοι και οι ευθύνες των εκπαιδευτικών και αναλύθηκε το προφίλ των θυμάτων, των θυτών και των παρισταμένων, στις περιπτώσεις βίας κατά των μαθητών, ενώ τονίσθηκε η ανάγκη για συνεργασία όλων όσων από θέση ευθύνης εμπλέκονται στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων του κάθε παιδιού. Επίσης σημαντικά για την κατανόηση του φαινομένου αποτέλεσαν οι βιωματικές και διαδραστικές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τους μαθητές με σκοπό την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης και της αυτοεκτίμησης τους. Τέλος, στις ημερίδες παρουσιάστηκε στους μαθητές η πολυβραβευμένη  ελληνική ταινία μικρού μήκους τόσο σε Ελλάδα όσο και εξωτερικό του κ. ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΥ Θανάση «Προσευχή», η οποία περιγράφει με καλλιτεχνικό τρόπο ποικίλα θέματα της εφηβικής ζωής όπως είναι και η σχολική βία και γεννά έντονα συναισθήματα που επιτρέπουν τα παιδιά να κατανοήσουν βαθύτερα τους πρωταγωνιστές. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟ Θανάση για την συνεργασία και την παροχή της ταινίας.

http://www.prosefhifilm.com/

Η διοίκηση του εθελοντικού οργανισμού ευχαριστεί θερμά:

Για το 4Ο Γυμνάσιο

Τον Γυμνασιάρχη του 4ου Γυμνασίου κ. ΣΠΑΝΟ Στυλιανό για την πρόσκληση και την φιλοξενία της εκδήλωσης.

Την εκπαιδευτικό κα. ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΥ Ελένη για την πρόσκληση και την φιλοξενία της εκδήλωσης

Για το Γυμνάσιο Πενταβρύσου

Τον Γυμνασιάρχη του Γυμνασίου Πενταβρύσου κ. ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗ Αλέξανδρο, για την πρόσκληση και την φιλοξενία της εκδήλωσης

Την εκπαιδευτικό κα. ΤΣΕΡΑΜΗ Αθηνάγια την πρόσκληση και την φιλοξενία της εκδήλωσης

Για το Γυμνάσιο Νεστορίου

Την Γυμνασιάρχη κα. ΚΟΥΖΑΡΗ Φωτεινή για την πρόσκληση και την φιλοξενία της εκδήλωσης.

image001

Leave a Reply

Your email address will not be published.