Οι Βρυξέλλες θα υποδεχθούν με δημόσιες εκδηλώσεις την Πρωτοχρονιά, παρά τις απειλές τρομοκρατικών επιθέσεων

Οι Βρυξέλλες θα υποδεχθούν με δημόσιες εκδηλώσεις την Πρωτοχρονιά, παρά τις απειλές τρομοκρατικών επιθέσεων

Η πόλη των Βρυξελλών θα γιορτάσει με πολυάριθμες δημόσιες εκδηλώσεις την Πρωτοχρονιά, παρά την απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων, δήλωσε ο Πέτερ Μέρτενς, από το κέντρο διαχείρισης κρίσεων του υπουργείου Εσωτερικών του Βελγίου στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

Η βελγική αστυνομία έχει συγκεντρώσει πληροφορίες για υπόπτους που σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια των εορτών. Σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών των οποίων έλαβαν γνώση οι βελγικές διωκτικές αρχές, η αστυνομία ενδεχομένως να αποτελέσει στόχο.
«Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, για τη δημόσια ασφάλεια – όλα παραμένουν ίδια», τόνισε ο Μέρτενς. «Το επίπεδο συναγερμού αυξήθηκε μόνο σχετικά με τον προσδιορισμό της ασφάλειας των αστυνομικών», τόνισε.

Νωρίτερα σήμερα, η ομοσπονδιακή εισαγγελία ανακοίνωσε πως δύο πρόσωπα συνελήφθησαν στο Βέλγιο την Κυριακή και χθες Δευτέρα, τα οποία θεωρούνται ύποπτα ότι συνωμοτούσαν για να πραγματοποιήσουν επίθεση στις Βρυξέλλες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Η βελγική αστυνομία έχει συλλάβει εννέα ανθρώπους σε σχέση με τις επιθέσεις του Παρισιού. Όμως η εισαγγελία ανέφερε ότι η σημερινή ανακοίνωση δεν συνδέεται με την έρευνα αυτή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.