Βρετανία και Ταϊλάνδη οι επόμενοι «στόχοι» των τζιχαντιστών, λένε μυστικές υπηρεσίες

Βρετανία και Ταϊλάνδη οι επόμενοι «στόχοι» των τζιχαντιστών, λένε μυστικές υπηρεσίες

H Βρετανία θα είναι ο επόμενος στόχος των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου ειδικού σε θέματα αντιτρομοκρατίας στο αμερικανικό δίκτυο CNN.  Την ίδια ώρα, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες υποστηρίζουν ότι, μετά τα τυφλά χτυπήματα των τρομοκρατών στη γαλλική πρωτεύουσα, το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επιθέσεις στην Ταϊλάνδη, έναν χριστουγεννιάτικο προορισμό πολλών τουριστών της Δύσης.

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, σειρά έχει η χώρα του Ντέιβιντ Κάμερον. Με βάση στοιχεία που διαθέτουν οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες, Βρετανοί τζιχαντιστές έχουν λάβει εντολή από ανώτατους αξιωματούχους του Ισλαμικού Κράτους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να σπείρουν το θάνατο, όπως γράφει στην ιστοσελίδα του αμερικανικού δικτύου. «Δεν είναι γνωστό αν υπάρχει άμεσος κίνδυνος ή αν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι τζιχαντιστές θα χτυπήσουν σε συγκεκριμένη τοποθεσία της Βρετανίας», αναφέρει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται. Ωστόσο, όπως επισημαίνει στο CNN , ο κίνδυνος ενός τρομοκρατικού χτυπήματος στη Βρετανία ενισχύεται μετά την έγκριση από την Βουλή των Κοινοτήτων της στρατιωτικής εμπλοκής του Λονδίνου στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Στο μεταξύ, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ισχυρίζονται ότι διαθέτουν στοιχεία πως οι ισλαμιστές τρομοκράτες θα αιματοκυλήσουν την Ταϊλάνδη την περίοδο των Χριστουγέννων. Δεν είναι τυχαίο, υποστηρίζουν, ότι δέκα Σύροι με ισχυρές διασυνδέσεις στο Ισλαμικό Κράτος, είχαν ταξιδέψει τον περασμένο μήνα στη χώρα . Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες κρούουν τον κώδωνα και βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές της Ταϊλάνδης. Πιθανοί στόχοι είναι το Πουκέτ και η Πατάγια που απέχει  περίπου 100 χιλιόμετρα νότια της Μπανγκόκ. Στις περιοχές αυτές συρρέουν κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες απ΄όλο τον κόσμο, όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα προσθέτοντας πως η Ταϊλάνδη είναι ο παραδοσιακός χριστουγεννιάτικος προορισμός των Γερμανών αλλά και πολλών Ρώσων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.