Μπράβο μ…… Έλληνα

Μπράβο μ…… Έλληνα

 

Φτάσαμε στα capital controls λοιπόν, το άκουσε η γριά στο χωριό, σου λέει χαμός θα γίνει το είπε και στην τηλεόραση. Και άρχισαν οι ουρές στις τράπεζες…  Ωραία την γριούλα και τον παππούλη τους καταλαβαίνεις και τους δικαιολογείς εδώ τόσα χρόνια ψήφιζαν Σαμαρά και Γιωργάκη τα capital controls που είναι και ξενόφερτη λέξη δεν θα τους τρελάνουν?

Εσύ όμως που πας στη δουλίτσα σου ρε Έλληνα το πρωί και μετά κάθεσαι στήνεσαι στην ουρά κάθε μέρα για να βγάλεις τα 60 ευρώ δεν σε δικαιολογεί κανένας. Εσύ που μέχρι προχθές γκρίνιαζες ότι δεν έχεις λεφτά αλλά ξαφνικά 60 ευρώ τη μέρα δε σε φτάνουν και λες πως θα ζήσω. Εσύ που αφού τα βγάλεις λες ‘’δε θα μας κάνουν ότι θέλουν εγώ θα γλεντάω’’ και πας και τα σπαταλάς όπου νάναι για να ξαναγκρινιάξεις την άλλη μέρα ότι δεν σου φτάνουν. Εσύ που κοιτάς την ώρα στο iphone και πίνεις το τρίτο ποτό των 10 ευρώ σε κάποια παραλία συζητώντας πόσο δύσκολα τα βγάζεις πέρα με την κατάσταση στη χώρα μας. Εσύ που γεμίζεις την μερσεντές βενζίνη για να βρεις τράπεζα χωρίς ουρά να βγάλεις λεφτά για να πάς να την ξαναγεμίσεις. Εσύ που πήρες αυτή τη μερσεντές με 10 δάνεια για να δείξεις στον φίλο σου ότι  είσαι πιο μάγκας. Αν συνεχίσω να γράφω  τα ‘’Εσύ’’ δεν θα τελειώσουμε ποτέ γιαυτό σου λέω για όλα αυτά τα ‘’εσύ’’  *βλέπε τίτλο του άρθρου.

Ξεκινάς την επανάσταση σου στο facebook κοροϊδεύοντας το ότι κάποιος είναι ανάπηρος και σε καροτσάκι. Κλαπ κλαπ μπράβο μ……! Τον τρόμαξες και θα σε αφήσει να βγάλεις 100 ευρώ από την τράπεζα να σου φτάσουν να πας και ένα μπουζούκι βρε αδερφέ. Έτσι όμως έκανες πάντα. Σε θυμάμαι από τα νήπια όταν σου έλεγε ο συμμαθητής σου ότι κάνεις κάτι λάθος εσύ του έλεγες είσαι χοντρός (!). Δεν φταις εσύ έτσι σε μάθανε. Έτσι μας μάθανε. Δεν θα αλλάξεις όμως γιατί τώρα σε βλέπω που διαβάζεις αυτό το άρθρο στο tablet των 500 ευρώ περιμένοντας στην ουρά και γελάς λέγοντας μέσα σου τι γράφει αυτός ,κανένας άσχημος με γυαλιά θα είναι που κάθεται όλη μέρα και φιλοσοφεί.

Ωπ να πάλι το έκανες!!

Σε αφήνω λοιπόν να πας να πιεις το καφεδάκι σου αφού τώρα έβγαλες τα 60 ευρώ και έχεις να τον πληρώσεις  4.

Και δεν βγάζω την ουρά μου κι εγώ… Και σε μένα λέω κάθε μέρα: Μπράβο μ……. Έλληνα!

Γ.Ε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.