Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους προς την Ιαπωνία

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους προς την Ιαπωνία

Στην εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων με τροχιά προς τη βορειοδυτική θαλάσσια περιοχή της Ιαπωνίας προχώρησε η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους τόσο της Νότιας Κορέας, όσο και της Ιαπωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες νωρίτερα η Βόρεια Κορέα είχε προειδοποιήσει για αντίποινα έπειτα από κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Νότιας Κορέας – ΗΠΑ, τις οποίες η Πιονγιάνγκ θεωρεί ως προετοιμασία για πόλεμο.

Σύμφωνα με τη Σεούλ, οι πύραυλοι δεν επιβεβαιώνεται ότι είχαν χαρακτηριστικά βαλλιστικών διηπειρωτικών πυραύλων (ICBM), οι οποίοι θα μπορούσαν να απειλήσουν τις ΗΠΑ, ενώ η πτήση τους, κάλυψε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων, φτάνοντας σε ύψος 260 χιλιομέτρων.

Η αντίδραση της Ιαπωνίας

Από την πλευρά του το υπουργείο Άμυνας στο Τόκιο ανακοίνωσε ότι οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από τη Βόρεια Κορέα κατέπεσαν σε απόσταση 300 χιλιομέτρων στη θαλάσσια περιοχή της βορειοδυτικής ακτής της Ιαπωνίας.

Τρεις από τους τέσσερις πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τη Βόρεια Κορέα, κατέπεσαν εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Ιαπωνίας σε απόσταση 300-350 χιλιομέτρων από τη χερσόνησο Όγκα, στη νομαρχία Ακίτα.

Ωστόσο οι ΗΠΑ δεν βλέπουν -μέχρι στιγμής- ενδείξεις ότι η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου κατά την τελευταία εκτόξευση πυραύλων, σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων στο Reuters.

Πηγή: cnn.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.