Βενεζουέλα: Τρεις νεκροί στη «μητέρα των διαδηλώσεων» κατά του Μαδούρο

Βενεζουέλα: Τρεις νεκροί στη «μητέρα των διαδηλώσεων» κατά του Μαδούρο

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Βενεζουέλα σε διαδηλώσεις εναντίον του Προέδρου της χώρας Νίκολα Μαδούρο την ώρα που η χώρα μαστίζεται από σφοδρή οικονομική και κοινωνική κρίση.

Νεκροί είναι ένας ο 18χρονος φοιτητής ο Κάρλος Μορένο στο Καράκας, η 23χρονη φοιτήτρια Πάολα Ραμίρεζ, στο Σαν Κριστομπάλ καθώς και ένας αστυνομικός.

Από τα δακρυγόνα δεν ξέφυγε ούτε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Ενρίκε Καπρίλες.

Μόνο στο Καράκας πραγματοποιήθηκαν 26 διαφορετικές πορείες.

Στους δρόμους όμως βγήκαν και οι υποστηριχτές του Νικόλας Μαδούρο κρατώντας πανό κατά της αντιπολίτευσης και των Αμερικανών. Η Αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 300 συλλήψεις.

Οι διαδηλωτές κατηγορούν τον Μαδούρο για κατάρρευση της οικονομίας η οποία ξεκίνησε το 2014 με την πτώση της τιμής της βενζίνης αλλά και εκδήλωση αυταρχικής συμπεριφοράς. Από την πλευρά του ο Μαδούρο κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι σχεδιάζει πραξικόπημα με την βοήθεια των Αμερικανών.

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα του BBC αναφέρει ότι θυγατρική της κρατικής εταιρείας πετρελαίου στη Βενεζουέλα φέρεται να έχει δώσει μισό εκατομμύριο δολάρια για τις ανάγκες της ορκωμοσίας του Ντόναλτ Τράμπ.

Η αντιπολίτευση καλεί σε νέα διαδήλωση σήμερα, Πέμπτη με τον Καπρίλες να δηλώνει «ραντεβού στο ίδιο σημείο την ίδια ώρα».

Πηγή: ert.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.