Συγκλονιστικό βίντεο: Κτίρια καταρρέουν σε δευτερόλεπτα από τόνους λάσπης στην Κίνα

Συγκλονιστικό βίντεο: Κτίρια καταρρέουν σε δευτερόλεπτα από τόνους λάσπης στην Κίνα

Ένα βίντεο αποτυπώνει τον τρομακτικό τρόπο με τον οποίο η βιομηχανική λάσπη, που προκλήθηκε από κατολίσθηση στην πόλη Σενζέν της Κίνας την Κυριακή, ισοπέδωσε 33 κτίρια, θάβοντας πολλά από αυτά κάτω από χώμα.

Τουλάχιστον 91 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται κάτω από τα συντρίμια και τους τόνους λάσπης, ενώ ο πρόεδρος Λι Κετσιάνγκ ζήτησε επίσημη έρευνα. Το νέο βιομηχανικό ατύχημα έγινε τέσσερις μήνες μετά από τεράστιες χημικές εκρήξεις στο νότιο λιμάνι Τιανζίν, οι οποίες είχαν προκαλέσει εκτεταμένες και ανεξέλεγκτες φωτιές, στοιχίζοντας την ζωή τουλάχιστον 160 ατόμων.

Το δυστύχημα έγινε όταν ένας σωρός από λάσπη έπεσε πάνω σε πολυώροφα κτίρια στο βιομηχανικό πάρκο Χενγκτάγιου, στην βορειοδυτική νέα επαρχία Γκουανμίνγκ την Κυριακή το πρωί, τα οποία ενώ κατέρρεαν έστελναν ποτάμια χώματος στον αέρα.

Η κατολίσθηση οφείλεται στην συσσώρευση λάσπης που έμεινε από κατασκευές στην περιοχή, είπε το υπουργείο Γης και Πόρων στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Τμήμα του κύριου αγωγού φυσικού αερίου της Κίνας που ενώνει το ανατολικό με το δυτικό κομμάτι της χώρας και που βρίσκεται στην περιοχή εξερράγη, είπε το επίσημο τηλεοπτικό κανάλι της Κίνας (CCTV).

Ο πρόεδρος Λι Κετσιάνγκ ζήτησε από όλες τις τοπικές δυνάμεις να συνεισφέρουν στη διάσωση. Μεταξύ άλλων στην περιοχή βρίσκονται 500 πυροσβέστες και 30 σκυλιά για να βρουν τυχόν επιζώντες. Εκατοντάδες άτομα σε σωστικά συνεργεία ψάχνουν μέσα από τα ερείπια για να βρουν επιζώντες, καθώς η κατολίσθηση έχει καλύψει πολλά κτίρια με ένα παχύ στρώμα λάσπης.

Από τα κτίρια που καταστράφηκαν, 14 ήταν εργοστάσια, 13 γραφεία και 3 ξενώνες.

Το πρακτορείο Σινχουά μετέδωσε ότι 14 άτομα είχαν διασωθεί και πάνω από 900 απομακρύνθηκαν από την περιοχή μέχρι χθες το βράδυ. Η κρατική τηλεόραση αναφέρει ότι από τους 91 αγνοούμενους, 59 είναι άντρες και 32 γυναίκες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.