Βαρουφάκης: Δεν θα συνεργαστώ με το κόμμα του Λαφαζάνη

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει προοπτική πολιτικής συνεργασίας με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Τους συμπαθώ και πιστεύω ότι με συμπαθούν αλλά πολιτικά η απόσταση που μας χωρίζει είναι μεγάλη. Δεν θα ήταν ένας λογικός συνδυασμός» δήλωσε ο πρώην ΥΠΟΙΚ, συμπληρώνοντας πως για το κόμμα του κ. Λαφαζάνη η επιστροφή στη δραχμή είναι ιδεολογικό ζήτημα.

Επιπλέον πήρε θέση και για το ζήτημα ευρώ ή δραχμή, αναφέροντας ότι «η χώρα θα είναι καλύτερα να μείνει στο ευρώ αλλά όχι με κάθε κόστος. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε στη δραχμή ασύντακτα. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε με κάθε κόστος στη δραχμή. Το νόμισμα δεν είναι αυτοσκοπός».

Εξέφρασε δε εκ νέου την άποψη ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα δάνεια, κάτι που όπως ανέφερε, γνωρίζουν πολύ καλά τόσο ο Βόλφανγκ Σόιμπλε όσο και η Κριστίν Λαγκάρντ.

Σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα, αφού επανέλαβε πως παραμένουν φίλοι, δήλωσε πως θα συμμετείχε ξανά στην κυβέρνησή του υπό την προϋπόθεση ότι η οικονομική τους πολιτική είναι βιώσιμη.

 

Πηγή: www.lifo.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.