5 λόγοι που ένα bar είναι άδειο

Ανεξάρτητα από το πόσο πετυχημένη είναι μια επιχείρηση, πόσο ωραία μουσική παίζει ή πόσο πετυχημένα κοκτέηλ προσφέρει, συχνά ένα bar μένει άδειο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για κάποιον επιχειρηματία, οχι απλά να διαπιστώνει το πρόβλημα αλλά να το καταγράφει, να βρίσκει τους λόγους και να το αντιμετωπίζει δραστικά.

Το Supply.gr παρουσιάζει πέντε βασικούς λόγους που ένα bar δεν γεμίζει και παράλληλα, έξυπνες λύσεις για επιχειρηματίες του κλάδου.

Το οικονομικό επίπεδο της περιοχής

Η οικονομική κρίση μας έχει επηρεάσει όλους, όμως, σε κάποιες περιοχές είναι εντονότερα τα σημάδια της. Γι’αυτό είναι σημαντικό, όταν συμπληρώνεται ο τιμοκατάλογος, να ληφθεί υπόψην η οικονομική κατάσταση της περιοχής. Σε μία εποχή που ο κόσμος προσπαθεί να περιορίσει τα έξοδά του όσο μπορεί, τα ακριβά ποτά δεν έχουν θέση.

 

Οι μέρες της εβδομάδας εκτός Σ/Κ

Οι εργάσιμες ημέρες αποτρέπουν τους πελάτες από την ευρεία κατανάλωση αλκοόλ, πόσο μάλλον από την πολύωρη παραμονή σε ένα bar. Δοκιμάστε να τους δελεάσετε με προσφορές μέσα στην εβδομάδα, θεματικές βραδιές ή Happy Hour Sessions.

 

Η ακριβής τοποθεσία

Εάν δεν είναι εύκολο να μαθευτεί το μπαρ λόγω της θέσης του, θα πρέπει να το διαφήμισετε. Χρησιμοποιώντας τα Social Media και μοιράζοντας φυλλάδια στην περιοχή με αναλυτικό χάρτη της τοποθεσίας του μπαρ, η επιχείρηση σας θα γίνει γνωστή αμέσως.

 

Ο ανταγωνισμός

H μελέτη των ανταγωνιστικών επιχειρήσεων είναι απαραίτητη. Ανταγωνιστής δεν είναι μόνο το απέναντι bar αλλά και ένα bar ίδιου ύφους με το δικό σας σε άλλη περιοχή ή ακόμα μια προσφορά από ένα video club που θα κρατήσει τους πελάτες σας στο σπίτι.

 

Η εσωτερική διακόσμηση

 

Η ανακαίνιση είναι απαραίτητη αφού ακόμα και αν μια επιχείρηση δείχνει να έχει πιστό κοινό, ο χώρος θα πρέπει να ανανεώνεται προσελκύοντας νέο πελατολόγιο. Μια βόλτα σε καινούργιες επιχειρήσεις, επισκέψεις σε εκθέσεις αλλά κυρίως η συχνή ενημέρωση μέσω του Supply.gr για τις νέες τάσεις, τους νέους προμηθευτές, νέα προΐόντα και επιχειρήσεις θα σας βοηθήσει.

 

 

Πηγή: cabare.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.