Banoffee με σοκολάτα

Banoffee με σοκολάτα
4 ώρες
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

8-12
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά

Για τη βάση

  • 1 κουτί (250 γρ.) μπισκότα τύπου digestive ή πτι μπερ
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Για τη γέμιση

Για τη σαντιγί

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας

Για το στήσιμο

  • 3 μπανάνες (ώριμες)
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 100 γρ. μπισκότα γεμιστά
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Ετοιμάζουμε το dulce de leche.
  • Χτυπάμε πολύ καλά στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
  • Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα το τριμμένο μπισκότο. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
  • Όταν το μείγμα πάρει τη μορφή βρεμένης άμμου αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα 50 γρ. σοκολάτα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα εκτός φωτιάς μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να πάει παντού.
  • Στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας (26 εκ. διάμετρος) ή σε μια ορθογώνια φόρμα (10Χ35 εκ.) με τη βοήθεια ενός ποτηριού. Είναι απαραίτητο να κάνουμε χείλος γύρω γύρω και θέλει και πολύ καλό πάτημα.
  • Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε να δέσει και να κρυώσει το μπισκότο, για 15-20 λεπτά.
  • Καθαρίζουμε το τηγάνι και το βάζουμε ξανά, σε χαμηλή φωτιά. Αδειάζουμε εκεί μέσα τα ζαχαρούχα (dulce de leche) που πια θα έχουν πάρει ωραία καρεμελένια γεύση και χρώμα. Ρίχνουμε 1 πρέζα αλάτι και τα 100 γρ. σοκολάτα, αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  • Βγάζουμε το μπισκότο από το ψυγείο, ρίχνουμε το μείγμα της καραμέλας πάνω στη βάση και το βάζουμε ξανά στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, περίπου 2-3 ώρες.
  • Λίγο πριν σερβίρουμε, ετοιμάζουμε της μπανάνες κόβοντάς τις σε φέτες και ανακατεύοντας τις με τον χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη σε σαντιγί μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Βάζουμε τις μπανάνες πάνω στο γλυκό μας και από πάνω βάζουμε τη σαντιγί.
  • Σερβίρουμε με τριμμένα μπισκότα.

Πηγή: akispetretzikis.com






Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.