Bagels

Bagels
1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

Οικογενειακή
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

2
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
  • 7 γρ. ξηρή μαγιά
  • 500 γρ. σκληρό αλεύρι
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • λίγο λάδι για άλειμμα
  • 1 κ.σ. σόδα μαγειρική
  • 1 ασπράδι για άλειμμα
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • σπόρους για διακόσμηση ( σουσάμι λευκό , σουσάμι μαύρο , παπαρουνόσπορο)
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε 300ml χλιαρό νερό μαζί με τη μαγιά και τη ζάχαρη. Αφήνουμε 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες.
  • Αρχίζουμε και χτυπάμε με το γάντζο και ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι.
  • Χτυπάμε για 5-6 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και λεία.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ του οποίου έχουμε λαδώσει τα τοιχώματα και σκεπάζουμε με μια διαφανής μεμβράνη. Αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα να φουσκώσει.
  • Μόλις ετοιμαστεί, αλευρώνουμε μια επιφάνεια εργασίας ρίχνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 10 ίσα μπαλάκια ( 85 γρ ) πρέπει να σιγουρευτούμε ότι όλα είναι ίδια. Σε δύο ταψιά 25 x 35 τοποθετούμε λαδόκολλες των οποίων έχουμε αλευρώσει λίγο την επιφάνεια και βάζουμε τα μπαλάκια που έχουμε φτιάξει. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν για 30′.
  • Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε το  δάχτυλό μας αφού το έχουμε αλευρώσει και δημιουργούμε τρύπα στο κέντρο του beigel και στριφογυρίζοντας το δάχτυλό μας ανοίγουμε λίγο τη ζύμη προσέχοντας να μη ξεφουσκώσει πολύ η ζύμη.
  • Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό και σε δυνατή φωτιά και το βράζουμε προσθέτουμε και τη σόδα για να αλκαλιωθεί το νερό. Τοποθετούμε 1-2 bagel τη φορά μέσα στην κατσαρόλα και τα βράζουμε για 1 λεπτό ( αν θέλουμε να γίνουν πιο μαστιχωτά τα βράζουμε για 2′ ) γυρνώντας τα στη μέση του χρόνου για να βράσουν και από τις δύο πλευρές . Χρησιμοποιώντας μία τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα beigels, τα στεγνώμουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί και τα τοποθετούμε πάλι στα ταψιά που τα είχαμε.
  • Με ένα πινέλο αλείφουμε τα  beigels με το ασπράδι και τα πασπαλίζουμε από πάνω με τους σπόρους. Ψήνουμε για 20 – 25 ή μέχρι να χρυσαφίσουν.
  • Μόλις ετοιμαστούν τα τοποθετούμε σε μία σχάρα για να κρυώσουν πριν τα φάμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

 

Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.