Back to the Future ΙΙ σήμερα!

Η μέρα έφτασε! 21 Οκτωβρίου 2015. Το ταξίδι στο μέλλον που είχαν πραγματοποιήσει ο Marty McFly και ο “Doc” Brown στο Back to the Future ΙΙ τους έφερνε στο σήμερα. Οι δύο χαρακτήρες βρίσκονταν πίσω στο 1985 όταν αποφάσισαν να… μας επισκεφτούν. Σε πόσα πράγματα που είδαν έπεσαν όμως μέσα; Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό!
Το σίκουελ της θρυλικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας είχε βγει στις αίθουσες το 1989 και οι δύο χαρακτήρες είχαν επισκεφθεί το Hill Valley του 2015. Μας έφεραν σε επαφή με τα hoverboards, τα παπούτσια που δένονται μόνα τους, τα ιπτάμενα αυτοκίνητα, τα drones, τις βιντεοκλήσεις και τις ταινίες 3D. Πίσω στο 1989 για να μην ξεχνιόμαστε! Ας δούμε σε ποιες από τις φουτουριστικές προβλέψεις τους έπεσαν μέσα!

HOVERBOARDS

ο Marty, που υποδυόταν ο Michael J Fox, στην ταινία είχε κλέψει ένα hoverboard από ένα νεαρό κορίτσι. Τον Οκτώβριο του 2014 ο αρχιτέκτονας Greg Henderson σχεδίασε το Hendo hoverboard. Μετά από δοκιμές ο πρωταθλητής skateboard Tony Hawk επιβεβαίωσε ότι λειτουργεί!

ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

“Δρόμοι; Εκεί που πάμε δεν χρειαζόμαστε δρόμους” είπε στη θρυλική ταινία ο Doc (Christopher Lloyd) μπαίνοντας στο αυτοκίνητο που αναδιπλώνονταν οι τροχοί του και πετούσε. Μπορεί τα μποτιλιαρίσματα στους δρόμους να είναι ακόμα μέρος της ζωής μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η πρόβλεψη ήταν εντελώς λανθασμένη. Η Terrafugia είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη τέτοιων οχημάτων. Το πρώτο της μοντέλο “Transition”, του 2011, έχει χώρο για δύο επιβάτες και αναμένεται να κοστίζει γύρω στις 183.000 λίρες όταν βγει στην αγορά. Νωρίτερα μέσα στον χρόνο παρουσίασε και τον διάδοχό του, το TF-X. Κανένα από τα 2 οχήματα όμως δεν αναμένεται να βγει προς πώληση πριν από το 2018.

ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ

Ο Marty έβαζε τα Nike παπούτσια του και δεν χρειαζόταν να δέσει τα κορδόνια του. Έσφιγγαν μόνα τους και εφάρμοζαν στα πόδια του αυτόματα. Εφευρέτες στο St Hubert κατάφεραν τον Νοέμβριο του 2014 να το κάνουν πραγματικότητα με τα 175 δολαρίων Powerplace. Δεν θα γινόταν φυσικά να μη βγάλει τέτοια παπούτσια η Nike που ήταν και η εταιρεία των θρυλικών παπουτσιών της ταινίας. Η Nike σχεδιάζει να βγάλει στην αγορά φέτος τα παπούτσια του “μέλλοντος”!

ΕΞΥΠΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ DRONES

Σε όλη τη διάρκεια της ταινίας ξεπρόβαλαν μικρές ρομποτικές συσκευές που βλέπουμε την παρουσία τους στις ζωές μας σήμερα. Μπορεί να μην έχουμε τις μικροσκοπικές πίτσες που γίνονται αστραπιαία μεγάλου μεγέθους, αλλά έχει εφευρεθεί το Turbo Chef που μπορεί να ψήσει μια πίτσα σε 90 δευτερόλεπτα! Στην κουζίνα του McFly βλέπουμε την κουζίνα να ελέγχεται από υπολογιστή και στις μέρες μας αποτελούν κάτι πολύ κοινό οι οθόνες αφής στις ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ οι πιο προχωρημένες συνδέονται και με το διαδίκτυο. Όταν η Jennifer μεταφέρεται σπίτι της, ανάβει τα φώτα με τη χρήση φωνητικής εντολής και ναι σήμερα υπάρχει ανάλογη τεχνολογία! Στην ταινία κάνουν την εμφάνισή τους και τα γνωστά στις μέρες μας drones.

ΕΞΥΠΝΑ ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ

Μπορεί να μην είχε smartphone, αλλά ο McFly φορούσε έξυπνα γυαλιά και η Google είναι η πρώτη που έκανε πραγματικότητα τα Google Glass. Ο Doc Brown χρησιμοποιεί μια συσκευή για να βλέπει πληροφορίες για τους ανθρώπους που κυκλοφορούν γύρω του. Το αμφιλεγόμενο γκάτζετ είναι δυνατό να επιτευχθεί με την αναγνώριση προσώπου.

ΤΑΙΝΙΕΣ 3D

Όταν έφτασε στο σήμερα, ο Marty βρέθηκε μπροστά σε μια τρισδιάσταση διαφήμιση για την ταινία “Jaws 19”. Οι 3D ταινίες και οι τηλεοράσεις που υποστηρίζουν τη λειτουργία είναι γεγονός.

ΣΑΡΩΤΕΣ ΔΑΚΤΥΛΙΚΩΝ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΩΝ

Οι σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων έχουν μπει στη ζωή μας και ειδικά στα κινητά όπως αυτά της Samsung και της Apple.

ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ

Στην ταινία ο Marty του 2015 μιλούσε με τους συναδέλφους του σε βιντεοκλήση. Μοιάζει σχεδόν πανομοιότυπο με το πώς σήμερα μιλάμε μέσω Skype και FaceTime σήμερα. Μπορούμε ακόμα και να κάνουμε βιντεοκλήσεις μέσα από έξυπνες τηλεοράσεις!

Leave a Reply

Your email address will not be published.