Β. Κορέα: Νέα εκτόξευση πυραύλου – Ενημερώθηκε ο Ντ. Τραμπ

Β. Κορέα: Νέα εκτόξευση πυραύλου – Ενημερώθηκε ο Ντ. Τραμπ

Στην εκτόξευση τουλάχιστον ενός πυραύλου μικρής ακτίνας δράσης προχώρησε σήμερα η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αμυντικών κύκλων στη Σεούλ. Ο πύραυλος έπεσε στα ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Βόρειας Κορέας.

Η σημερινή εκτόξευση, ακολούθησε μια σειρά δοκιμαστικών πυραυλικών εκτοξεύσεων, παραβιάζοντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο πύραυλος εκτιμάται ότι ήταν τύπου Scud, ενώ διάνυσε απόσταση 450 χιλιομέτρων, με χρόνο πτήσης περίπου έξι λεπτά.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας εκτιμούν, ότι οι πρόσφατες εκτοξεύσεις πυραύλων από την Βόρεια Κορέα, έχουν ως στόχο την άσκηση πιέσεων στην Σεούλ, προκειμένου ν’ αλλάξει την πολιτική της.

Ο νέος πρόεδρος της χώρας, Μουν Τζέι-ιν δηλώνει ότι υπό προϋποθέσεις τάσσεται υπέρ μιας πολιτικής διαλόγου με την Βόρεια Κορέα, ταυτόχρονα με την άσκηση οικονομικών κι εμπορικών πιέσεων, από την διεθνή κοινότητα.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε σχετικά με την δοκιμαστική πυραυλική εκτόξευση που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

“Η αμερικανική κυβέρνηση είναι ενήμερη,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. “Ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί,” τόνισε.

Πηγή: Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Leave a Reply

Your email address will not be published.