Αυτός είναι ο λόγος που κλείνουμε τα μάτια μας όταν φιλιόμαστε (σύμφωνα με την επιστήμη)

Αυτός είναι ο λόγος που κλείνουμε τα μάτια μας όταν φιλιόμαστε (σύμφωνα με την επιστήμη)

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Λονδίνου αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους κλείνουμε τα μάτια μας όταν φιλιόμαστε.

Σύμφωνα με αυτή, το φιλί είναι πιο απολαυστικό με κλειστά τα μάτια. Ο λόγος βρίσκεται στο γεγονός ότι ο εγκέφαλός μας δεν μπορεί να επικεντρωθεί σε μια ενέργεια που σχετίζεται με την αίσθηση της αφής, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνει οπτικά ερεθίσματα.

Η έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Experimental Psychology: Human Perception and Performance», δεν περιελάμβανε πειράματα με φιλιά, αλλά εργασίες.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανέθεταν εργασίες που σχετίζονται με την όραση στους συμμετέχοντες, ενώ ταυτόχρονα μετρούσαν πόσο ευαίσθητη ήταν η αφή τους.

Αυτό που παρατηρήθηκε ήταν ότι οι άνθρωποι που είχαν πιο αποδυναμωμένη την αίσθηση της αφής, προσπαθούσαν να ολοκληρώσουν τις εργασίες που χρειάζονταν τη μεγαλύτερη οπτική προσήλωση. Όσο περισσότερο χρησιμοποιούσε δηλαδή κάποιος τα μάτια του, τόσο πιο μειωμένη ήταν η αίσθηση της αφής τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα συγκεκριμένα ευρήματα θα μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι κλείνουν τα μάτια τους όταν φιλιούνται, χορεύουν ή έρχονται σε σεξουαλική επαφή.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.