Αυτό είναι το τηλέφωνο-«φρούριο» του προέδρου των ΗΠΑ, που ο Τραμπ δεν χρησιμοποιεί!

Αυτό είναι το τηλέφωνο-«φρούριο» του προέδρου των ΗΠΑ, που ο Τραμπ δεν χρησιμοποιεί!

Νέους πονοκεφάλους στις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ προκαλεί η -ως τώρα- άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να χρησιμοποιήσει ειδικό υπερασφαλές κινητό τηλέφωνο που έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά για τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

H εν λόγω συσκευή είναι μια Boeing Black (ναι, της γνωστής αεροπορικής βιομηχανίας), πλήρως κρυπτογραφημένη και εγκεκριμένη από την τις Υπηρεσίες Ασφαλείας του Πενταγώνου για τη διαχείριση απορρήτων στοιχείων.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία φρόντισε, μάλιστα, να παρέμβει στη συσκευή με δύο πολύ βασικούς τρόπους: το τηλέφωνο αυτοκαταστρέφεται αν επιχειρηθεί να ανοίξει το κέλυφός του και δεν διατηρεί κανένα είδους δεδομένο στη μνήμη του, λειτουργώντας ουσιαστικά σαν εικονικό γραφείο, όπου τα δεδομένα βρίσκονται σε άλλο υπολογιστή.

defense-large

Δύο τέτοιες συσκευές είχαν δοθεί στον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και στον επικεφαλής της κυβερνοασφάλειας των ΗΠΑ, ωστόσο, κατά τα φαινόμενα, ο Τραμπ δεν έχει αρχίσει να το χρησιμοποιεί ακόμα, ούτε είναι γνωστό το πότε.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ αμερικανικών ΜΜΕ, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να χρησιμοποιεί την προσωπική του συσκευή, ένα Samsung, το οποίο δεν διαθέτει το ειδικό λογισμικό που προαπαιτείται για απόρρητες συνομιλίες και δεδομένα.

Στα ίδια ρεπορτάζ αναφέρεται ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας ανησυχούν πολύ, καθώς η συσκευή, αν και εξαιρετική για ιδιωτική χρήση, μπορεί να παραβιαστεί από χάκερ ή και μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών…

Πηγή: http://www.topontiki.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.