Αυτή είναι η χώρα που έχει μείνει χωρίς internet

Αυτή είναι η χώρα που έχει μείνει χωρίς internet

Μια ολόκληρη χώρα έχει μείνει εδώ και μερικές ημέρες χωρίς την παραμικρή σύνδεση στο διαδίκτυο, λόγω κυβερνοεπιθέσεων που έχει δεχθεί και οι οποίες προκάλεσαν διακοπές στο internet.

Πρόκειται για τη Λιβέρια, και οι ειδικοί της διαδικτυακής ασφάλειας δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις που “έριξαν” το διαδίκτυο σε ολόκληρη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες ένας από τους κεντρικούς servers στις ΗΠΑ που παρέχει hosting σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο διαδίκτυο είχε δεχθεί κυβερνοεπίθεση.

Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα μερικοί από τους πλέον δημοφιλείς ιστοχώρους να “πέσουν” για αρκετές ώρες και οι χρήστες να μην έχουν την παραμικρή πρόσβαση σε αυτούς.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ειδικοί εκτιμούν ότι “κυβερνο-τρομοκράτες” χρησιμοποιούν τη Λιβερία ως πείραμα για μια μεγάλη και συντονισμένη επίθεση, η οποία θα έχει ως στόχο να ρίξει τον παγκόσμιο ιστό.

Για την ώρα, η Λιβερία στην ουσία έχει μείνει χωρίς διαδίκτυο και οι ειδικοί εκτιμούν ότι πλέον στο στόχαστρο των χάκερς βρίσκονται τα υποθαλάσσια καλώδια που παρέχουν σύνδεση internet ανά τον κόσμο.

Πηγή: http://www.topontiki.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.