Αυτά τα παιδιά αναπτύσσονται ταχύτερα από τα υπόλοιπα

Αυτά τα παιδιά αναπτύσσονται ταχύτερα από τα υπόλοιπα

Είναι ένα από τα μεγάλα ερωτήματα του να είσαι γονιός: το παιδί μου είναι καλύτερο να μεγαλώνει με τη μητέρα του στο σπίτι ή να πηγαίνει από μικρό σε παιδικούς σταθμούς ή με τους παππούδες του.

Μια πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του London School of Economics που παρουσίασε η Daily Mail δείχνει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με τους παππούδες ή που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς αναπτύσσονται ταχύτερα από τα παιδιά που τα μεγαλώνει στο σπίτι η μητέρα τους.

Συγκεκριμένα, τα πρώτα παιδιά αναπτύσσουν ταχύτερα της κοινωνικές τους δεξιότητες, ενώ τα παιδιά που η μητέρα τους μένει στο σπίτι για να τα μεγαλώσει καθυστερούν να μιλήσουν, να αποκτήσουν κοινωνικές δεξιότητες και να τα καταφέρνουν σε καθημερινές ρουτίνες, όπως το να ντυθούν μόνα τους.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι οι μητέρες που δεν εργάζονται αλλά μένουν στο σπίτι και μεγαλώνουν τα παιδιά τους ενδιαφέρονται περισσότερο για αυτά και είναι πιο διασκεδαστικές για τα παιδιά, όχι όμως και για τις ίδιες, καθώς μοιάζουν να χάνουν σταδιακά την επαφή με τον κόσμο των ενηλίκων.

Όπως είναι φυσικό, η έρευνα ξεσήκωσε αντιδράσεις από διάφορες ομάδες γυναικών που υποστήριξαν ότι τα στοιχεία της είναι «μαγειρεμένα» αν και κάλυψε σχεδόν 12.000 οικογένειες στη Γερμανία.

Πηγή: http://www.topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.