Αυτά είναι τα μυστικά που οι αεροσυνοδοί δεν θα σας πουν ποτέ

Αυτά είναι τα μυστικά που οι αεροσυνοδοί δεν θα σας πουν ποτέ

Είναι ευγενικές, εξυπηρετικές, όμορφες και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας πτήσης, όσο μικρή ή μεγάλη κι αν είναι. Ωστόσο, γνωρίζουν μυστικά που ένας επιβάτης πραγματικά δεν θα μπορούσε ποτέ να ξέρει.

Μιλάμε, φυσικά, για τις αεροσυνοδούς, ορισμένες εκ των οποίων μίλησαν στο Business Insider, αποκαλύπτοντας μερικά πράγματα που αφορούν στη πτήση και που καλό είναι να γνωρίζουμε.

-Εν πτήση οι πόρτες του αεροπλάνου δεν ανοίγουν: ο σχεδιασμός τους είναι τέτοιος ώστε να ανοίγουν μόνο όταν το αεροσκάφος είναι στο έδαφος. Ωστόσο, αν επιχειρήσετε να τις ανοίξετε εν ώρα πτήσης, τότε το αεροπλάνο θα προσγειωθεί και θα σας πετάξουν έξω.

-Το πρόστιμο για άσκοπο άνοιγμα της φουσκωτής τσουλήθρας ανάγκης είναι τσουχτερό: το κόστος για κάτι τέτοιο κυμαίνεται από έξι ως δεκαέξι χιλιάδες δολάρια.

-Αν ο διπλανός πεθάνει εν ώρα πτήσης, δεν μετακινείται: τα πληρώματα των αεροσκαφών δεν δικαιούνται να πουν επισήμως ότι κάποιος πέθανε, οπότε αν συμβεί κάτι τέτοιο, η πτήση θα συνεχιστεί με το πτώμα… δίπλα σας,

-Οι αεροσυνοδοί έχουν δικαίωμα να σας χτυπήσουν: αν η συμπεριφορά σας θέτει σε κίνδυνο τους συνεπιβάτες σας ή την πτήση, τότε οι αεροσυνοδοί έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν βία ή και tasers για να σας ακινητοποιήσουν.

-Οι αεροσυνοδοί πληρώνονται μόνο μόλις απογειωθεί το αεροσκάφος: ορισμένες εταιρείες πληρώνουν τις αεροσυνοδούς με βάση της ώρες πτήσης, οι οποίες μετρούν από τη στιγμή της απογείωσης ως τη στιγμή της προσγείωσης.

-Απαγορεύεται να πιείτε δικό σας ποτό στην πτήση: ο λόγος είναι ότι οι αεροσυνοδοί πρέπει να ξέρουν ανά πάσα στιγμή πόσο έχετε πιει.

-Η εξυπηρέτηση είναι καλύτερη στο πίσω μέρος του αεροπλάνου: κυρίως για λόγους διακριτικότητας αλλά και επάρκειας των προμηθειών στο σκάφος.

-Τα αεροπλάνα δεν είναι τόσο καθαρά όσο φαίνονται: η καθαριότητα στα αεροπλάνα πρέπει να προσαρμοστεί στις πιέσεις του χρόνου, οπότε δεν βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων…

Πηγή: http://www.topontiki.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.