Αυστραλία: Σύλληψη 24χρονου που φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση

Αυστραλία: Σύλληψη 24χρονου που φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση

Η αντιτρομοκρατική αστυνομία στην Αυστραλία ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, την σύλληψη ενός 24χρονου άνδρα στο Σίδνεϊ, με την υποψία ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση. Πρόκειται για την τελευταία εξέλιξη σε μια σειρά συλλήψεων στη χώρα, για την αποτροπή βίαιων πράξεων που εμπνέονται από την ακραία ισλαμιστική ιδεολογία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στο δικαστήριο, ενώ του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σχετικές με τρομοκρατική δράση, καθώς φέρεται να προετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.

Την προηγούμενη εβδομάδα η αστυνομία πραγματοποίησε επιχειρήσεις στη Μελβούρνη, προκειμένου να εντοπιστούν πέντε άντρες που σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στη Συρία, για να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, ενώ θα ταξίδευαν με σκάφος από την Αυστραλία στην Ινδονησία.

Οι άντρες αυτοί, είναι ηλικίας από 21 έως 31 ετών, ενώ τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για προετοιμασία εισόδου «σε μια ξένη χώρα προκειμένου να εμπλακούν σε εχθρικές πράξεις». Η κατηγορία αυτή επιφέρει μεγάλη ποινή φυλάκισης στην Αυστραλία.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.