Αχτσιόγλου: Στόχος η βελτίωση των εργασιακών σχέσεων που αποδόμησαν οι προηγούμενοι

Αχτσιόγλου: Στόχος η βελτίωση των εργασιακών σχέσεων που αποδόμησαν οι προηγούμενοι

Την εκτίμηση ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα βελτιωθούν οι εργασιακές σχέσεις στη χώρα, εξέφρασε η υπουργός Εργασίας, κ. Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στη βουλή.

Απαντώντας σε τοποθετήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κ. Αχτιόγλου επισήμανε ότι το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων, ελαστικοποιήθηκε το διάστημα 2010 – 2015, εξαιτίας του νομοθετικού πλαισίου που υιοθετήθηκε την παραπάνω χρονική περίοδο.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) του Φεβρουαρίου του 2012, που όπως υπογράμμισε «έδωσε το τελικό χτύπημα στο θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Η υπουργός Εργασίας, υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να επαναφέρει την ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, έναντι των επιχειρησιακών. Επίσης, η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε και στην επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων, μέτρο που επίσης, υιοθετήθηκε από τις προγενέστερες, του ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνήσεις.

Ειδικά για τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, η υπουργός Εργασίας υπενθύμισε ότι αυξήθηκαν κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες, μέσα σε ένα έτος, από τον Ιούλιο του 2013, έως τον Ιούλιο του 2014.

Βέβαια, έσπευσε να παραδεχτεί ότι και επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ η μερική και η εκ περιτροπής εργασία κατέγραψε αύξηση δύο ποσοστιαίων μονάδων. Όμως, υποστήριξε ότι «η μεγάλη δομική αλλαγή, έρχεται όταν υπάρχει αλλαγή 20 ποσοστιαίων μονάδων όχι 2 μονάδων».

Πηγή: www.dikaiologitika.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.