Αυλαία για την πρώτη Αποικία Νέων Καλλιτεχνών του Δήμου Καστοριάς

Αυλαία για την πρώτη Αποικία Νέων Καλλιτεχνών του Δήμου Καστοριάς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη Αποικία Καλλιτεχνών του Δήμου Καστοριάς, ArtColonyKastoria 2022. Νέοι καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα, αφού περιηγήθηκαν και εμπνεύστηκαν από το φυσικό περιβάλλον, την ιστορία και τις παραδόσεις της περιοχής μας παρουσίασαν τα μοναδικά και οικολογικά τους έργα σε μία μίνι έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Αρχοντικό Μπασάρα, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν την Ομορφοκκλησιά, τα πλίθινα χωριά των Κορεστείων, το Φαράγγι της Κορομηλιάς και φυσικά την πόλη της Καστοριάς, όπου συνέλλεξαν φυσικά υλικά για τα έργα τους.

Σημαντική ήταν η ενημέρωση και η επαφή των συμμετεχόντων με το παραδοσιακό υλικό της γούνας μέσα από την επίσκεψη τους στην εταιρία DTS.

Ο Δήμος Καστοριάς ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία τις επιχειρήσεις:

Φωτοαντιγραφική που παρείχε απλόχερα όλα τα υλικά που χρειάστηκαν οι καλλιτέχνες για την υλοποίηση των έργων τους

το SUSAMI για την παροχή γευμάτων

τηDitsiosBrosCreativeSpace για τα υλικά γούνας

το Εργαστήρι Γαστρονομίας για τη διάθεση εξοπλισμού

και την Μακεδνός Α.Ε.

Ευχαριστούμε, ακόμη, θερμά την projectdeveloper Αθηνά Δίτσιου και τους αρχαιολόγους Ιωάννη Σίσιου και Δημήτρη Σίσιου για την άριστη διοργάνωση της δράσης και επίσης το CodeLab του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και τον κ.Κυράτση Παναγιώτη που πραγματοποίησε workshop με θέμα το CreativeThinking, καιτην κυρία Μεντεσίδου Ελένη για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εισήγησή της σχετικά με τους μύθους και της αναφορές τους στην ιστορία της γούνας.Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που στήριξε αμέριστα την πρώτη Αποικία Καλλιτεχνών στην πόλη μας και υποδέχτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους συμμετέχοντες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.