Αύριο εγκαινιάζεται στην Αθήνα η έκθεση φωτογραφίας με θέμα τα Ραγκουτσάρια

Αύριο εγκαινιάζεται στην Αθήνα η έκθεση φωτογραφίας με θέμα τα Ραγκουτσάρια

Με την ευκαιρία των εορτών της αποκριάς ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου διοργανώνει κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Πολύ αξιόλογη εκδήλωση είναι αυτή για το Καρναβάλι της Καστοριάς, τα Ραγκουτσάρια.  Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 θα γίνουν τα εγκαίνια μιας έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα τα Ραγκουτσάρια Καστοριάς. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την 26 Φεβρουαρίου 2017. Οι φωτογραφήσεις έχουν πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2016 στην Καστοριά κατά τις ημέρες των καρναβαλιών από μέλη δύο φωτογραφικών ομάδων, του Φ.Υ.Γ.Ε.Σ. με έδρα την Αθήνα και το Φωτοκύταρο με έδρα την Λευκάδα.  Η φωτογράφιση έγινε ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Καστοριάς και την φιλοξενία των φωτογράφων εκ μέρους του.

Δύο συμπατριώτισσες μας, οι αδελφές Κωνσταντίνα και Μαριάνα Φίσκα πρόκειται να παρουσιάσουν την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης τις διπλωματικές τους εργασίες που πραγματοποίησαν με θέμα τα Ραγκουτσάρια της Καστοριάς στα πλαίσια των σπουδών τους στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο των Πατρών και συγκεκριμένα στη Σχολή των Κοινωνικών Επιστημών.

Συμπερασματικά, η προβολή των Καστοριανών Καρναβαλιών θα είναι  πολύ οργανωμένη στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Ελλάδος, την Αττική. Ο Δήμος Καστοριάς αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές αυτής της εκδήλωσης

Leave a Reply

Your email address will not be published.