Αύξηση «μαμούθ» για τον… μισθό της βασίλισσας Ελισάβετ – Αντιδρούν οι Βρετανοί

Αύξηση «μαμούθ» για τον… μισθό της βασίλισσας Ελισάβετ – Αντιδρούν οι Βρετανοί

Η θεαματική αύξηση στον προϋπολογισμό του Μπάκιγχαμ και της βρετανικής οικογένειας έχει προκαλέσει, ακόμα μια φορά, αντιδράσεις μεταξύ των Βρετανών, ειδικά τώρα που το σύστημα υγείας της χώρας καταρρέει και που οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στους δρόμους μετά τα αλλεπάλληλα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα η βασίλισσα Ελισάβετ πρόκειται να λάβει μια αύξηση της τάξης των 40 εκατομμυρίων λιρών, την ίδια στιγμή που νοσοκόμες, πυροσβέστες και στρατιώτες που χειρίζονται πραγματικά καθημερινά προβλήματα θα υποστούν μείωση στους μισθού τους της τάξης του 1%.

Το ποσό αυτό αναμένεται να επιβεβαιώσει ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ, στα τέλη του καλοκαιριού και ήδη η επικείμενη ανακοίνωση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων

Πολλοί κατηγορούν για τη βασιλική οικογένεια για ακριβή ζωή και «παράλογα» κόστη κατά τη διάρκεια των ταξιδιών της, αλλά για τον τρόπο ζωή τους εντός της χώρας.

Αρκετοί τονίζουν πως η βασιλική οικογένεια θα πρέπει να αρχίσει να ζει μόνο από τα έσοδα που έχει από την περιουσία της και όχι από την κρατική χρηματοδότηση, με την βασίλισσα Ελισάβετ να προσπαθεί να βάλει σε μια σειρά τα του… οίκου της.

Ενδεικτικό είναι πως το περασμένο έτος η βασιλική οικογένεια ξόδεψε 58.8 εκατομμύρια λίρες, από τα οποία τα 42 εκατομμύρια ήταν από τους φορολογούμενους.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.