Καστοριά: Αυγουστιάτική Πανσέληνος 2015

Το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς στο πλαίσιο του εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα υποδεχθεί το κοινό υπό το φως του φεγγαριού με τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

  • Στην πλατεία της Παναγίας Κουμπελίδικης Καστοριάς στις 9:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Καστοριάς συναυλία με τη Μαρία Θωίδου και τους Drasta, Φίλιππο Κωσταβέλη στο πιάνο, Αγαμέμνων Μάρδα στο κοντραμπάσο, Νίκο Ψοφογιώργο στα τύμπανα,  James Wylie στο σαξόφωνο και την Έλσα Μουρατίδου που θα μας παρουσιάσουν τραγούδια από το έντεχνο μέχρι τη τζαζ και από την ανατολή ως τη δύση, δημιουργώντας μια ονειρική ατμόσφαιρα που ταξιδεύει τον ακροατή.Ο Βυζαντινός ναός της Παναγίας Κουμπελίδικης θα είναι επισκέψιμος για το κοινό από τις 7:00 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ. και από τις 11:30 μ.μ. έως τις 12:30 π.μ.
  • Το Αρχαιολογικό Μουσείο στο Άργος Ορεστικό θα παραμείνει ανοιχτό από τις 7:00μ.μ. έως τις 12:00 π.μ. και θα υποδεχθεί το κοινό για Νυχτερινές Ξεναγήσεις και μια Θεματική για ‘Το Ψήφισμα των Βαττυναίων’ στις 11:30 μ.μ..Είσοδος ελεύθερη.
  • afisa 01b                                                               

Leave a Reply

Your email address will not be published.