Ατομικά κέικ μελιού χωρίς γλουτένη

Ατομικά κέικ μελιού χωρίς γλουτένη
70 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

8-10
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 200 γρ. μέλι
  • 250 γρ. ηλιέλαιο
  • 275 γρ. νερό
  • 300 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
  • ½  κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
  • 2 κ.σ. κόκκινο κρασί
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 4 μέτρια αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την γκανάζ

  • 170 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
  • 110 γρ. κρέμα γάλακτος
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μέλι, το ηλιέλαιο και το νερό και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να φτάσουν σε σημείο βρασμού, να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα σιρόπι. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το κρασί, τη σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η σόδα στο κρασί. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά με το σύρμα στην μεσαία ταχύτητα.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι μας και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3-4 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού εναλλάξ με το μείγμα κρασιού στον κάδο και ανακατεύουμε για 2-3  λεπτά ακόμη.
  • Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα  το μοιράζουμε σε φορμάκια για μίνι κέικ 8 εκ με τρύπα.
  • Γεμίζουμε τις φόρμες στα 2/3 του ύψους τους.
  • Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά να κρυώσουν εντελώς.

Για την γκανάζ

  • Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Σε ενα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά και λίγο πριν βράσει την ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχουμε μια λεία γκανάζ.
  • Περιχύνουμε πάνω από τα κέικ μας και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com






Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.