ΗΠΑ: Αστυνομικός που σκότωσε έφηβο ζητά κι από πάνω 10 εκατ. δολάρια αποζημίωση

Ένας αστυνομικός από το Σικάγο των ΗΠΑ, ο οποίος σκότωσε έναν ψυχικά άρρωστο φοιτητή και τη γειτόνισσά του τον περασμένο Δεκέμβριο, αποφάσισε να μηνύσει την οικογένεια του νεαρού, ζητώντας 10 εκατομμύρια δολάρια για ψυχική οδύνη.
Πιο συγκεκριμένα ο αξιωματικός Robert Rialmo κατέθεσε τη μήνυση εναντίον της οικογένειας του αδικοχαμένου αφροαμερικανού Quintonio LeGrier την περασμένη Παρασκευή.
Η οικογένεια LeGrier, από την πλευρά της αντέδρασε ακαριαία, με τον δικηγόρο της να δηλώνει: «Αυτός ο δειλός πυροβόλησε έναν έφηβο πισώπλατα και τώρα έχει το θράσος να τον μηνύει; Τόσο χαμηλά έχει πέσει η Αστυνομία του Σικάγο».
Ο Rialmo φαίνεται πως πυροβόλησε τον 19χρονο έξι φορές την επομένη των Χριστουγέννων, αφότου ο LeGrier τηλεφώνησε τρεις φορές στην αστυνομία, εμφανώς αναστατωμένος. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αστυνομικού, όταν εκείνος έφτασε, ο νεαρός φοιτητής του επιτέθηκε με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ, αναγκάζοντας τον να πυροβολήσει. Μια από τις σφαίρες διαπέρασε τον LeGrier και χτύπησε την 55χρονη γειτόνισσά του, σκοτώνοντας την.
Στη μήνυση, ο Rialmo τονίζει βρισκόταν σε αυτοάμυνα, καθώς ο 19χρονος αρνήθηκε να αφήσει το ρόπαλο. Πιο συγκεκριμένα, στη μήνυση τονίζεται πως: «Ο Rialmo δικαιολογημένα πίστεψε πως αν δεν άνοιγε πυρ εναντίον του LeGrier, εκείνος θα τον σκότωνε».
Η οικογένεια του θύματος, ωστόσο, επιμένει πως δεν έγιναν έτσι τα πράγματα, αλλά πως ο 19χρονος βρισκόταν στο εσωτερικό του κτιρίου, όταν ο Rialmo τον πυροβόλησε από έξω. Ακόμη, οι LeGrier τονίζουν πως ο νεαρός δεν απείλησε τον αστυνομικό και δεν συμμετείχε σε κάποια παράνομη δραστηριότητα εκείνη τη στιγμή.
Το εν λόγω περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά περιστατικών, όπου η αστυνομία του Σικάγο ανοίγει πυρ εναντίον αφροαμερικανών πολιτών, που είναι είτε άοπλοι, είτε έχουν παραδοθεί. Στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις, ο αστυνομικός που εμπλέκεται, είναι λευκός.

Leave a Reply

Your email address will not be published.