Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων: Αναστέλλονται οι μισθολογικές ωριμάνσεις και προαγωγές

Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων: Αναστέλλονται οι μισθολογικές ωριμάνσεις και προαγωγές

Αιφνιδιαστική τροπολογία – «κόφτη» των μισθολογικών δαπανών των ειδικών μισθολογίων κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων από τους Υπουργούς Οικονομικών κ.κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γεώργιο Χουλιαράκη, λίγες μόλις ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της νέας ιστορικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που για άλλη μια φορά αναγνωρίζει την ιδιαιτερότητα του λειτουργήματός μας και υπαγορεύει στην Κυβέρνηση να προβεί στηνπλήρη μισθολογική μας αποκατάσταση.

Σύμφωνα με την τροπολογία – μαχαίρι στους μισθούς μας, αναστέλλεται από 1-1-2017 μέχρι 31-12-2018 κάθε μισθολογική ωρίμανση και μισθολογική προαγωγή των λειτουργών και υπάλληλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.

Παράλληλα, με βάση την εισηγητική έκθεση και την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κρίνονται οι ως άνω περικοπές αναγκαίες (!!!) για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής και είναι ανάλογες με τη διετή (2016 – 2017) αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης των υπαλλήλων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 26 του ν.4354/2015 και το Δημόσιο θα εξοικονομήσει δαπάνη ύψους 118 εκατ. ευρώ για τα έτη 2017 και 2018.

Είναι σαφές ότι στη λογική των Μνημονίων υπερέχουν οι αριθμοί και οι στόχοι της δημοσιονομικής προσαρμογής παρά η αξία της ζωής των ανθρώπων, το αγαθό της ασφάλειας και της εσωτερικής ειρήνης που προστατεύουν τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας. Ταυτόχρονα δε, περιφρονεί και τις δικαστικές αποφάσεις!!

Καταγγέλλουμε στον ελληνικό λαό ότι, η Κυβέρνηση με ύπουλο και δόλιο τρόπο επιτίθεται στα ειδικά μισθολόγιακαι των Σωμάτων Ασφαλείας, αγνοώντας τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, τόσο αυτές του 2014 όσο και τις πρόσφατες του 2016, που θωρακίζουν την ειδική μισθολογική μεταχείριση των στελεχών των εν λόγω Σωμάτων.Ουσιαστικά παραβιάζει το σκεπτικό των προαναφερόμενων αποφάσεων και το δεδικασμένο που αυτές παράγουν. Τούτο, διότι, οι απολαβές των Ελλήνων Αστυνομικών όντως μειώνονται σε επίπεδα κατώτερα του 2012, ενδεχομένως ακόμα ακόμα και των υφιστάμενων!! Μέχρι και οι δύο (2) νόμοι που περιέκοψαν τις αποδοχές των ένστολων (4093/12 & 4307/14), οι οποίοι κατ’ άλλα κρίθηκαν αντισυνταγματικοί, διατήρησαν ξεπαγωμένες τις ωριμάνσεις των συναδέλφων μας. Με τρόπο ανάλγητο και ανήθικο, η Κυβέρνηση παρεμβαίνει ακόμα και σε αυτό!!

Καλούμε τους Βουλευτές όλων των Κομμάτων να καταψηφίσουν την κατάπτυστη αυτή τροπολογία και να μην παρασυρθούν επιτέλους στις δόλιες πρωτοβουλίες των Οικονομικών Υπουργών που υπερβαίνουν σε ζήλο ακόμα και τα κελεύσματα των δανειστών. Δεν πέρασε πολύς καιρός από τη ψήφιση του ασφαλιστικού, όπου η Κυβέρνηση, μέσω του αρμόδιου Υπουργού της, από το βήμα της Βουλής το συνέδεε με την κατάρτιση και τη ψήφιση του νέου μισθολογίου για τους ένστολους.

Οι ύπουλες αυτές μεθοδεύσεις υποκρύπτουν δόλο και ο δόλος τιμωρείται ποινικά…

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Leave a Reply

Your email address will not be published.