ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΓΑ: Δείτε πότε θα γίνει η πληρωμή της δ’ δόσης για το οικογενειακό επίδομα

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΓΑ: Δείτε πότε θα γίνει η πληρωμή της δ’ δόσης για το οικογενειακό επίδομα

ΟΓΑ: Δείτε πότε θα γίνει η πληρωμή της δ’ δόσης για το οικογενειακό επίδομα Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dikaiologitika News, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ κάνουν «αγώνα δρόμου» για να καταβάλλουν νωρίς -και σίγουρα πριν τα Χριστούγεννα- την δ’ δόση για το οικογενειακό επίδομα του ΟΓΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του dikaiologitika news, η πληρωμή αναμένεται -αν όλα πάνε καλά- το αργότερο μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

Ο στόχος που έχει τεθεί είναι τα επιδόματα αυτά να χορηγηθούν στους δικαιούχους, πριν από τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων, παρά το γεγονός ότι το χρονικό όριο, βάσει νόμου, είναι η 20η Ιανουαρίου της επόμενης χρονιάς.

Ένας στόχος που μοιάζει ρεαλιστικός, μιας και έχουν σχεδόν καταλήξει στο σύνολο των δικαιούχων που θα λάβουν τα συγκεκριμένα επιδόματα (ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών), όπως και στο κονδύλι που απαιτείται.

Ειδικότερα, εκτιμάται ότι οι δικαιούχοι θα φτάσουν τους 770 χιλιάδες, ενώ η δαπάνη για την καταβολή της τελευταίας δόσης, είναι πιθανό να «αγγίξει» τα 185 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, η δαπάνη για οικογενειακά επιδόματα το 2016 έφτασε τα 675 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα των δικαιούχων και τον αριθμό των τέκνων.

Πηγή: www.dikaiologitika.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.